PMI Greece Chapter

Νέα - Ανακοινώσεις

WEBINAR: «Ενσωμάτωση του Design Thinking στα Έργα μας»

To PMI GREECE CHAPTER  έχει την τιμή και τη χαρά να υποδεχτεί έναν διακεκριμένο επαγγελματία του Project Management, τον κ. Bruce Guy, σε ένα Webinar με θέμα:

 

«Ενσωμάτωση του Design Thinking στα Έργα μας»

 

 

που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 και ώρα 20:00.

Το Design Thinking έχει αναδειχθεί ως μια επιτυχημένη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι οργανισμοί για να προσεγγίσουν την επίλυση προβλημάτων και την παροχή καινοτόμων λύσεων που ικανοποιούν τους πελάτες τους.

Σε αυτό το διαδραστικό διαδικτυακό σεμινάριο, θα μάθετε τα οφέλη της ενσωμάτωσης μεθοδολογιών Design Thinking σε έργα με σκοπό την ευθυγράμμιση των αναγκών των πελατών με τους επιχειρηματικούς στόχους μέσω μελέτης περιπτώσεων και παραδειγμάτων.

Στο τέλος της παρουσίασης, θα μπορείτε να:

 • Προσδιορίστε και εφαρμόστε τεχνικές σχεδιαστικής σκέψης για τη βελτίωση της υλοποίησης των ωφελειών και της επιτυχίας του έργου
 • Περιγράψτε τα οφέλη της ενσωμάτωσης μεθοδολογιών σχεδιασμού σε έργα
 • Απεικονίστε πολλά εργαλεία σχεδιαστικής σκέψης που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τρέχοντα ή μελλοντικά έργα
 • Αποκτήστε πρακτική εμπειρία ότι η οπτική είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού

Ο Bruce Gay, PMP, είναι ανώτερος διευθυντής προγράμματος στην UPMC Enterprises, του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Bruce διαχειρίζεται ομάδες που ενσωματώνουν τις μεθοδολογίες UX Design and Design Thinking στις διαδικασίες ανάπτυξης προϊόντων τους.

 Ο Bruce έχει παρουσιάσει ομιλίες σε περιφερειακά και διεθνή συνέδρια όπως τα Παγκόσμια Συνέδρια PMI στο Σικάγο, το Λος Άντζελες και τη Φιλαδέλφεια, καθώς και τα Συνέδρια PMI EMEA στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Ο Bruce είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας διαχείρισης έργων (PMP) από το 2005 και ενεργός εθελοντής στο κεφάλαιο PMI Pittsburgh όπου διαχειρίζεται εταιρικές χορηγίες. Ζει στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ με τη σύζυγό του, δύο κόρες και τον σκύλο του.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 2021 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Αγαπητά μέλη,

Το PMI-Greece Chapter σας καλεί να συμμετάσχετε ενεργά στη διαμόρφωση της πορείας του, θέτοντας υποψηφιότητα για την πλήρωση, είτε μιας (1) εκ τεσσάρων (4) κενών θέσεων για το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), είτε της μίας κενής θέσης για την Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.),  για την διετία 2021-2023.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, και συγκεκριμένα μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του PMI.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που η θητεία τους λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο είναι (αλφαβητικά):

 • Ντάσιος Δημήτριος
 • Παπαδημητρίου Γεώργιος
 • Τρυφωνόπουλος Ηρακλής
 • Χαραλαμπίδης Παντελεήμων

Το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής που η θητεία του λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο είναι:

 • Καλογερόπουλος Θεόδωρος

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

 • Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μέλη του PMI-Greece Chapter, τόσο κατά την ημερομηνία υποβολής της υποψηφιότητάς τους, όσο και κατά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
 • Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να αποστείλει στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση σε MS Word και pdf μορφή, έως την Παρασκευή 05/03/2021 και ώρα 17:00.

Το PMI-Greece Chapter θα κοινοποιήσει στην ιστοσελίδα του την λίστα των υποψηφίων που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, και θα στείλει σχετικό e-mail σε όλα του τα μέλη.

Με εκτίμηση,

         Ο Πρόεδρος                                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Παντελεήμων Χαραλαμπίδης                                                                    Ηρακλής Τρυφωνόπουλος

ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΤΟ ECC

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ  ΜΕΧΡΙ 3 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ

 

To PMI European Chapter Collaboration (ECC) - www.pmiecc.org  ξεκίνησε το 2016 και αποτελεί μια συνεργατική δομή των Ευρωπαϊκών chapters στην οποία το PMI-GREECE έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στη σύλληψη και υλοποίηση της.

Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκε το  PMI Speaker Bureau με σκοπό την ανάπτυξη  δομημένων εργαλείων και διαδικασιών για τη διάχυση της πληροφορίας μεταξύ των παραρτημάτων των χωρών σχετικών με τις δράσεις και εκδηλώσεις τους. Η όλη προσπάθεια συντονίζεται από το chapter  της Πολωνίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ - PMI-GREECE CHAPTER

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η πανδημία δεν θα επιτρέψει ούτε φέτος τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης και των Εκλογών δια ζώσης και ως εκ τούτου θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά.

Η Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 15 Μαρτίου στις 6:30 μμ. Δεδομένης της εμπειρίας από παλαιότερα έτη, θεωρούμε ότι και φέτος θα είναι αδύνατον να επιτευχθεί η απαιτούμενη, από το Καταστατικό, συμμετοχή των δύο πέμπτων συν ένα (2/5 + 1) από τα ταμειακώς ενήμερα μέλη. Συνεπώς, η Ετήσια Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν, ανεξαρτήτως του αριθμού των συμμετεχόντων μελών, την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη


Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 6:30 - 8:30 μ.μ.


Θα ακολουθήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη 4 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και 1 μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής των οποίων λήγει η θητεία.

Σύντομα θα λάβετε ειδοποίηση για τη δήλωση υποψηφιότητας για μία από τις προαναφερόμενες θέσεις.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα εξής:

1.     Έγκριση απολογισμού και έκθεση πεπραγμένων 

2.     Έγκριση ισολογισμού για το 2020

3.     Απαλλαγή του Δ.Σ. από την ευθύνη των πεπραγμένων αποφάσεών του απέναντι στο Ινστιτούτο

4.     Έγκριση προϋπολογισμού για το 2021

5.     Ενημέρωση για επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την αναθεώρηση του Καταστατικού λειτουργίας του Παραρτήματος.

6.     Συζήτηση και αποφάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του PMI-Greece Chapter κατά το 2021-2022

7.     Διενέργεια εκλογών

Το Διοικητικό Συμβούλιο προτρέπει τα μέλη να συμμετέχουν ενεργά στη Γενική Συνέλευση

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν 2 PDUs.

Με εκτίμηση,

         Ο Πρόεδρος                                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Παντελεήμων Χαραλαμπίδης                                                                    Ηρακλής Τρυφωνόπολος

ITPro|DEV Connections 2020

19/12/2020

ITPro|DEV Connections 2020

Από την Κων/να Μαλτέζου, μέλος της ομάδας Επικοινωνίας

Το PMI-GREECE στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2020 υποστήριξε την εκδήλωση ITPro|DEV Connections 2020.

Μετά από 4 χρόνια διοργανώθηκε ξανά ένα πολύ επιτυχημένο δωρεάν ψηφιακό (λόγω Covid-19) διήμερο με πλούσια θεματολογία. Συμμετείχαν περίπου 150 Έλληνες και ξένοι ομιλητές που κάλυψαν τεχνικά θέματα, νέα προϊόντα τεχνολογίας και υπηρεσίες όπως data analytics, development, workspaces, δίκτυα και ασφάλεια και άλλα.

Επίσης, υπήρχε συγκεκριμένη ενότητα αφιερωμένη σε θέματα σε σχέση με το Project Management. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στο Υβριδικό project management, στις 10 σημαντικότερες δεξιότητες που χρειάζεται ένας project manager, στον τρόπο που τα PMOs θα πρέπει να εμπλέκονται και να συμβάλουν στην εφαρμογή της Στρατηγικής των οργανισμών καθώς και τα 5 μεγαλύτερα trends για το project management το 2021.

Μεταξύ των ομιλητών που συμμετείχαν ήταν ο πρόεδρος του PMI Greece Chapter, κος Θεοφάνης Γιώτης, ο Επίτιμος Πρόεδρος Πάνος Χατζηπάνος καθώς και άλλα διακεκριμένα, στον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό κόσμο, μέλη του PMI Greece Chapter.

Ειδικότερα στον τομέα του Project Management, οι ομιλητές αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στο Υβριδικό project management, στις 10 σημαντικότερες δεξιότητες που χρειάζεται ένας project manager, στον τρόπο που τα PMOs θα πρέπει να εμπλέκονται και να συμβάλουν στην εφαρμογή της Στρατηγικής των οργανισμών καθώς και τα 5 μεγαλύτερα trends για το project management το 2021.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του καθηγητή κ.Κων/νου Κηρυττόπουλου, μέλος του PMI-GREECE με αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα διαχείρισης κινδύνων σε Portfolios, Programs και Projects. Αναφέρθηκαν συνήθεις παγίδες και πρακτικοί τρόποι αποφυγής τους και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους ακροατές.

Δείτε το σχετικό βίντεο...

Ευχαριστούμε τους οργανωτές του συνεδρίου που ανάδειξαν με τον τρόπο αυτό το Project Management ως ένα από τα βασικά εργαλεία της ITPro/Dev κοινότητας.

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

jp avax logo small 150x128

 

microsoft

 

logo race

 

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι!

Δεν είστε μέλος; Εγγραφείτε εδώ για να μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!