PMI Greece Chapter

Νέα - Ανακοινώσεις

ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΤΟ ECC

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ  ΜΕΧΡΙ 3 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ

 

To PMI European Chapter Collaboration (ECC) - www.pmiecc.org  ξεκίνησε το 2016 και αποτελεί μια συνεργατική δομή των Ευρωπαϊκών chapters στην οποία το PMI-GREECE έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στη σύλληψη και υλοποίηση της.

Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκε το  PMI Speaker Bureau με σκοπό την ανάπτυξη  δομημένων εργαλείων και διαδικασιών για τη διάχυση της πληροφορίας μεταξύ των παραρτημάτων των χωρών σχετικών με τις δράσεις και εκδηλώσεις τους. Η όλη προσπάθεια συντονίζεται από το chapter  της Πολωνίας.

ITPro|DEV Connections 2020

19/12/2020

ITPro|DEV Connections 2020

Από την Κων/να Μαλτέζου, μέλος της ομάδας Επικοινωνίας

Το PMI-GREECE στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2020 υποστήριξε την εκδήλωση ITPro|DEV Connections 2020.

Μετά από 4 χρόνια διοργανώθηκε ξανά ένα πολύ επιτυχημένο δωρεάν ψηφιακό (λόγω Covid-19) διήμερο με πλούσια θεματολογία. Συμμετείχαν περίπου 150 Έλληνες και ξένοι ομιλητές που κάλυψαν τεχνικά θέματα, νέα προϊόντα τεχνολογίας και υπηρεσίες όπως data analytics, development, workspaces, δίκτυα και ασφάλεια και άλλα.

Επίσης, υπήρχε συγκεκριμένη ενότητα αφιερωμένη σε θέματα σε σχέση με το Project Management. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στο Υβριδικό project management, στις 10 σημαντικότερες δεξιότητες που χρειάζεται ένας project manager, στον τρόπο που τα PMOs θα πρέπει να εμπλέκονται και να συμβάλουν στην εφαρμογή της Στρατηγικής των οργανισμών καθώς και τα 5 μεγαλύτερα trends για το project management το 2021.

Μεταξύ των ομιλητών που συμμετείχαν ήταν ο πρόεδρος του PMI Greece Chapter, κος Θεοφάνης Γιώτης, ο Επίτιμος Πρόεδρος Πάνος Χατζηπάνος καθώς και άλλα διακεκριμένα, στον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό κόσμο, μέλη του PMI Greece Chapter.

Ειδικότερα στον τομέα του Project Management, οι ομιλητές αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στο Υβριδικό project management, στις 10 σημαντικότερες δεξιότητες που χρειάζεται ένας project manager, στον τρόπο που τα PMOs θα πρέπει να εμπλέκονται και να συμβάλουν στην εφαρμογή της Στρατηγικής των οργανισμών καθώς και τα 5 μεγαλύτερα trends για το project management το 2021.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του καθηγητή κ.Κων/νου Κηρυττόπουλου, μέλος του PMI-GREECE με αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα διαχείρισης κινδύνων σε Portfolios, Programs και Projects. Αναφέρθηκαν συνήθεις παγίδες και πρακτικοί τρόποι αποφυγής τους και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους ακροατές.

Δείτε το σχετικό βίντεο...

Ευχαριστούμε τους οργανωτές του συνεδρίου που ανάδειξαν με τον τρόπο αυτό το Project Management ως ένα από τα βασικά εργαλεία της ITPro/Dev κοινότητας.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ PMI GREECE CHAPTER

5/12/2020

Για την εθελοντική δράση «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager»

Το PMI GREECE, στα πλαίσια της υλοποίησης της εθελοντικής δράσης που αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager», διακρίθηκε για τη συνεισφορά του στην κοινωνία και ειδικότερα στον τομέα της εκπαίδευσης των νέων, από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό PMIEF, σε αναφορά τον Αύγουστο του 2020.  Το PMIEF το οποίο εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στηρίζει εδώ και 30 χρόνια, ενεργά και σε παγκόσμια εμβέλεια, εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για τη  πραγματοποίηση των στόχων των νέων και της υλοποίησης των ονείρων τους, μέσω της υιοθέτησης των δεξιοτήτων της χρηστής διοίκησης έργων (https://pmief.org).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager” εισάγει, εδώ και τρεις σχολικές χρονιές, τους μαθητές στον κόσμο της διοίκησης έργων, όπου η καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής, όπως η συνεργασία, η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και η επικοινωνία πρωταγωνιστούν και σμιλεύουν τους νεανικούς χαρακτήρες, ενθαρρύνοντας την ανάδειξη καινοτόμων πρωτοβουλιών και καθοδηγώντας στην επίτευξη επιτυχημένων έργων της καθημερινότητας και της αυριανής τους πορείας.

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα “Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager”, έχει ταξιδέψει σε 27 σχολικές αίθουσες πανελλαδικά και το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1.700 μαθητές. Πρόσφατα μάλιστα εγκρίθηκε, με κατάλληλα διαμορφωμένο και προσαρμοσμένο για την Γ᾽ Γυμνασίου περιεχόμενο, το πρόγραμμα με τίτλο “Έχω ένα Έργο να φέρω εις πέρας” και εντάχθηκε στην πιλοτική δράση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων (“Πλατφόρμα 21+”).

Η ομάδα των εθελοντών της δράσης, ο Γιώργος Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Ντάσιος, η Ζαννίνα Αναγνωστοπούλου, ο Ηλίας Ανδρίτσος, η Ιωάννα Βουδούρη, η Ιωάννα Γιαμπατζίδου, η Ελισάβετ Γκολφινοπούλου, η Μάγδα Μπερτσά, ο Μιχάλης Ξενικάκης, ο Νίκος Πανουτσακόπουλος, ο Αλέξανδρος Πανουτσακόπουλος, ο Δαμιανός Καλιφατίδης, ο Θοδωρής Καλπαξίδης, ο Γιάννης Κωστόπουλος, ο Σωτήρης Σταματόπουλος και ο Γιώργος Χατζής, έχουν προετοιμάσει το σχέδιο δράσης για τη σχολική χρονιά 2020-2021. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εθελοντική δράση και τη διεθνή διάκριση της ομάδας, στους κατωτέρω συνδέσμους:

(https://pmi-greece.org/component/sppagebuilder/?view=page&layout=edit&id=7), (https://pmief.org/about-us/news/pmief-and-pmi-chapters-championing-social-good-around-the-world)

Επόμενες Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

jp avax logo small 150x128

 

microsoft

 

logo race

 

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι!

Δεν είστε μέλος; Εγγραφείτε εδώ για να μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!