<< Back

2ο Φοιτητικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Blog

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το Project Management Institute Greece συμμετείχε επιτυχώς στο 2ο Φοιτητικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στον Αντικάλαμο Καλαμάτας. Το θέμα του Συνεδρίου ήταν "Ο ρόλος του εσωτερικού ελέγχου και η αξία της εταιρικής διακυβέρνησης, ως στοιχεία ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων".

Στα πλαίσια του συνεδρίου, η ομάδα μας συμμετείχε στη συντονισμένη διεξαγωγή των business games, τα οποία αποτέλεσαν μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία για τους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της διαχείρισης έργων. Οι φοιτητές οργανώθηκαν σε ομάδες και τους ανατέθηκε ένα έργο προς διαχείριση. Το case study προσομοίωσε στους μετέχοντες φοιτητές πραγματικά σενάρια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στον τομέα του project management. Με την καθοδήγηση των εθελοντών κ. Λαζάρου Αχιλλέα και της κα. Τσόλκα Δήμητρας, οι φοιτητές εργάστηκαν με πάθος και αφοσίωση για να βρουν καινοτόμες λύσεις και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές ενθουσιάστηκαν με την εμπειρία του business game και δεν δίστασαν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Το πάθος και η δέσμευσή τους αποτέλεσαν απόδειξη του ενδιαφέροντος και της αφοσίωσης που επιδεικνύουν οι νέοι για τον τομέα της διαχείρισης έργων.

Οι νικητές των business games είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σημαντική προνομιακή παροχή. Ως αναγνώριση της τεράστιας τους επιτυχίας και δεξιοτεχνίας στη διαχείριση έργων, τους παραχωρήθηκε δωρεάν εγγραφή για ένα έτος στον παγκόσμιο οργανισμό PMI (Project Management Institute) το οποίο τους δίνει δωρεάν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πόρων, εκπαιδευτικού υλικού και δυνατοτήτων δικτύωσης με άλλους επαγγελματίες του project management από όλο τον κόσμο. Επιπλέον θα απολαύσουν δωρεάν εγγραφή για ένα έτος στο ελληνικό παράρτημα PMI Greece Chapter, όπου θα έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινότητα των επαγγελματιών της διαχείρισης έργων και θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που προωθεί το ινστιτούτο. Αυτή η διπλή ευκαιρία μελέτης και επαγγελματικής ανάπτυξης θα ενισχύσει τις γνώσεις και την καριέρα των νικητών στον τομέα του project management.

Εκ μέρους του Project Management Institute Greece, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής για την πρόσκληση συμμετοχής και την ευκαιρία που μας παρείχαν να συνεισφέρουμε στο συνέδριο. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν στα business games και ενέπνευσαν με τις ιδέες και τη δυναμική τους.

Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και εκπαίδευση των μελλοντικών επαγγελματιών του project managemen. Τα business games αποτελούν μια αποτελεσματική μέθοδο για την ενσωμάτωση της θεωρίας στην πράξη και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών στον τομέα του project management.

Το Project Management Institute Greece θα συνεχίσει να στηρίζει και να προωθεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων γενεών στον τομέα της διαχείρισης έργων.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την ευκαιρία που μας δόθηκε να συμμετάσχουμε στο 2ο Φοιτητικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την ανταλλαγή γνώσεων και την προώθηση του project management στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία