<< Back

26-27/11/2011: IT Pro|Dev Connections Pro

Blog

Τo PMI GREECE συμμετάσχει και υποστηρίζει το συνέδριο IT Pro Dev Connections Pro στις 26-27 Νοεμ. 2011

Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες ΙΤ και προγραμματιστές, που δεν έχουν χρόνο για χάσιμο σε παρουσιάσεις προϊόντων με πληροφορίες που θα μπορούσαν να βρουν μόνοι τους στο διαδίκτυο. Δείτε εδώ το πρόγραμμά μας.

Εν συντομία λίγα λόγια για τις κοινότητες μας :

Τον Δεκέμβριο του 2005 ξεκίνησε η on-line κοινότητα για τους έλληνες επαγγελματίες της πληροφορικής, το autoexec.gr. Σκοπός του site, δεν ήταν το κέρδος από την άμεση ή την έμμεση διαφήμιση, αλλά η πραγματική εθελοντική ενημέρωση στην οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της κοινότητας, καθώς και η ανάπτυξη της επαγγελματικής αναγνώρισης των πιστοποιημένων επαγγελματιών.

Πιστεύουμε ότι έχουμε γίνει το βασικό σημείο αναφοράς για τον Έλληνα επαγγελματία IT δίνοντάς του τη δυνατότητα, να συζητήσει οτιδήποτε τον ενδιαφέρει σε ένα «πολιτισμένο περιβάλλον». Τα μέλη μας μπορούν να δημοσιεύσουν από μόνα τους εκδηλώσεις,  ανακοινώσεις νέων προϊόντων και άλλες ειδήσεις που πιστεύουν ότι είναι χρήσιμες στους επαγγελματίες IT απευθείας στο forum του autoexec.gr. Έχουμε δημιουργήσει περιοχές συζητήσεων για Αναζήτηση Συνεργατών, Εργασιακά και Εκπαίδευση & Πιστοποίηση - θέματα που ενδιαφέρουν αρκετούς αν όχι όλους καθώς πολλά μέλη μας έχουν βρει δουλειά μέσω του autoexec.gr.

Επειδή η ζωντανή παρουσία, πέρα από το forum και τα blogs, είναι εξίσου σημαντική για εμάς, κάθε μήνα έχουμε μια συνάντηση για τα μέλη μας, στην Αθήνα και αντίστοιχή της στην Θεσσαλονίκη, για διάφορα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες επαγγελματίες IT με ομιλητές τα δικά μας μέλη. Τα events μας μπορείτε να τα μαθαίνετε και από τη σελίδα της κοινότητας καθώς από το FaceBook, το Linkedinκαι το Twitter.

Το Νοέμβριο του 2008 διοργανώσαμε το CyberCrime Security Forum 08 με μεγάλη επιτυχία, υπό την αιγίδα του ISACA και της Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια και κάλυψη από τηλεοπτικά κανάλια με ξένους εισηγητές πρώην εργαζόμενους της NSA οι οποίοι έμειναν άφωνοι από τη διοργάνωση και από το επίπεδο των "ντόπιων" επαγγελματιών IT. Το Νοέμβριο του 2009 διοργανώσαμε το IT Pro Connections με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, διπλάσια συμμετοχή ατόμων και μια εντυπωσιακή παραγωγή, σε περιεχόμενο και εκτέλεση. Και το 2010 ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους προγραμματιστές και παρουσιάσαμε ένα διήμερο με 4 παράλληλα tracks πάνω σε όλες τις τεχνολογίες που μας ενδιαφέρουν, με τρομερή επιτυχία στους συμμετέχοντες και αναγνώριση από τις εταιρείες του κλάδου. Για την αφοσίωση των μελών μας, έχουμε κατά καιρούς εξασφαλίσει απίθανα δώρα.

Αν και η κοινότητά μας φαίνεται σε πρώτη άποψη ότι είναι Microsoft-oriented, πιστεύουμε ότι όλες οι τεχνολογίες ΙΤ είναι μέρος του τοπίου στο οποίο καλούμαστε να εργαστούμε. Άρα πρέπει να δοθούν λύσεις για διάφορες πλατφόρμες στις οποίες δεν μπορούν όλοι να είναι ειδικοί. Η πραγματική επαγγελματική εμπειρία που μπορεί να αποτυπωθεί στο autoexec.gr είναι πολύ χρήσιμη για όλους μας. Στο δικό μας forum δεν υπάρχουν λύσεις «του ποδαριού» αλλά προτάσεις και συμβουλές που κάποιος έχει ήδη υλοποιήσει. Γραμμένες σε κανονικά ελληνικά χωρίς flame wars...

Όλοι οι έλληνες Microsoft MVPs είναι μέλη του autoexec.gr (κάποιοι από αυτούς σαν administrators και άλλοι σαν moderators), συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια, όπως η TechEd, σαν ειδικοί στον τομέα τους ο καθένας και προωθούν κατάλληλα τις απόψεις και τις προτάσεις των ελλήνων χρηστών για τη βελτίωση των διαφόρων προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Με την αναγνώριση του autoexec.gr σαν ένα μοναδικό και αξιόλογο κανάλι μέσω του οποίου έχουμε επαφές με εταιρείες και οργανισμούς του χώρου και έχουμε καταφέρει να πετύχουμε αρκετές «νίκες» σε σημεία που μας βασάνιζαν. Παράλληλα, το autoexec.gr είναι ιδρυτικό μέλος του GITCA (πρώην Culminis Alliance) ενός οργανισμού που σκοπός του είναι να βοηθήσει κοινότητες σαν την δική μας να χτίσουν συνεργασίες ανάμεσα σε επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής και εταιρείες IT σε παγκόσμια βάση. Στο λίγο χρόνο ύπαρξής του έχει αποκτήσει ήδη περισσότερα από 4.000.000 μέλη μέσω των συνεργαζόμενων κοινοτήτων.

Μέσα σε έξι χρόνια ξεπεράσαμε τα 6.300 εγγεγραμμένα μέλη με περισσότερους από 35 bloggers, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, που ετοιμάζουν μέχρι και ολοκληρωμένα webcasts. Όλα τα μέλη μας είναι επαγγελματίες στο χώρο της πληροφορικής - με θητεία μέχρι και μερικές δεκαετίες - ή νέοι με προοπτικές στο ΙΤ που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν

Το dotNETZone.gr αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινότητα Ελλήνων software developers με εξειδίκευση στις πλατφόρμες και τις τεχνολογίες της Microsoft. Η «καρδιά» του dotNETZone.gr είναι το forum συζητήσεων όπου καθημερινά απαντώνται ερωτήσεις ποικίλων επιπέδων: Από πολύ «τεχνικές» και σχετικές με τον προγραμματισμό, μέχρι ερωτήσεις για εργασιακά και νομικά θέματα. Παράλληλα, δημοσιεύονται αγγελίες για προσφορά / εύρεση εργασίας. Σκοπός του dotNETZone.gr είναι να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη κοινότητα για το … «σινάφι» μας, όπου όσοι το επιθυμούν να μπορούν να έρχονται σε επαφή, να λύνουν τα προβλήματα τους και να ενημερώνονται.

«Testing 123» ήταν το πρώτο μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο forum στις 5 Ιουνίου του 2004. Από τότε έχουμε φτάσει σε 5.400 εγγεγραμμένα μέλη, 35.000 θεματικές ενότητες και 49.000 δημοσιεύσεις, ενώ φιλοξενούμε έμμεσα ή άμεσα (με αναδημοσιεύσεις) πάνω από 30 blogs.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2009 διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία την ημερίδα « Architect Days - Reconnecting Computers with Business» με ομιλητές τον Udi Dahan, τον Διομήδη Σπινέλλη και τη Νατάσα Μανουσοπούλου.

Η ομάδα των moderators, πέρα από την ομαλή λειτουργία των forum - που ως δουλειά δεν είναι και τίποτα το τρομερό, αφού συνήθως οι συμμετέχοντες συζητούν με αρκετά πολιτισμένο τρόπο και πάντοτε στα Ελληνικά, χωρίς greeklish - έχει επίσης ως αντικείμενο την οργάνωση των «Community Events». Πρόκειται για τεχνικές παρουσιάσεις υψηλού επιπέδου που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα, απογεύματα, και διαρκούν περί τις δύο ώρες. Επιλέγουμε θέματα για τα community events μας που γνωρίζουμε ότι βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος: Hot και Beta τεχνολογίες, θέματα που ενδιαφέρουν κάθε developer, πράγματα που ίσως δεν γνωρίζουμε καλά αλλά και ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε, όλα αυτά έχουν τη θέση τους στα events μας, που παρουσιάζονται από μας για μας. O καθένας μας προσφέρει τις ειδικές γνώσεις του, ώστε να μπορούμε να βρισκόμαστε όλοι οι υπόλοιποι σε τεχνική «φόρμα».

Μετά το τέλος κάθε event (μερικοί λένε ότι το event είναι απλά η αφορμή) ακολουθεί μπυροποσία(!) κατά τη διάρκεια της οποίας άλλοτε συνεχίζεται η κουβέντα που ξεκίνησε κατά την παρουσίαση, Άλλοτε συζητάμε θέματα που μας απασχολούν στη δουλειά μας, άλλοτε σχεδιάζουμε για τα επόμενα events. Κώδικας και προγραμματισμός; Αλκοόλ; Ψυχοθεραπεία; Όπως και να ονομάζεται, αισίως έχουμε "τρέξει" περί τα 40 community events και μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος.

Πολλά από τα μέλη μας έχουν λάβει τον τίτλο του Microsoft Most Valuable Professional ( MVP) για την αφιλοκερδή προσφορά τους στην κοινότητα των Ελλήνων developers. Οι δραστηριότητες που έχουμε συμμετάσχει κατά καιρούς είναι πολλές. Κάνουμε παρουσιάσεις στα Microsoft DevDays, τα επίσημα events της Microsoft Hellas, συμμετέχουμε ως subject matter experts στα Athens Startup Weekends, γράφουμε άρθρα για περιοδικά του χώρου, έχουμε κάνει εκπομπές σε web radio, έχουμε συνεργαστεί με τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε major launch προϊόντος της Microsoft, από το Visual Studio 2005, μέχρι τα Windows 7 και το Visual Studio 2010. Επίσης, έχει καθιερωθεί πλέον η Ελληνική αποστολή στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τεχνικό event, την TechEd, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλά από τα μέλη μας απασχολούνται στα περίπτερα ως «Experts» ή ως βοηθοί στα Hands-On-Labs.

Ξέρετε τον Ζαχαρία; Εξέχον μέλος του dotNETZone.gr είναι ο πολύπαθος developer Ζαχαρίας Δεντοφτιάχνω και οι περιπέτειές του στο εργασιακό σύμπαν της εταιρείας Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ. Θα βρείτε το blog του στο dotNETZone.gr!

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία