<< Back

Chapter Newsletter December 2023

Blog

Αγαπητά Μέλη,

 

Πλησιάζει το τέλος του έτους και εκδίδουμε το 4ο και τελευταίο για φέτος newsletter του Παραρτήματος.

Στο Δ.Σ. είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς καταφέραμε να υλοποιήσουμε πλήθος δράσεων και να έχουμε συνεχή αύξηση του αριθμού των μελών μας (854 πλέον), γεγονός που μας παροτρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας.

 

Στο διάστημα που πέρασε από την προηγούμενη επικοινωνία μας, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

  • Στο πρόσφατο Leadership Institute Meeting 2023, που έλαβε χώρα στη Λισαβόνα στις αρχές Δεκεμβρίου, το PMI Greece Chapter αναγνωρίστηκε για τις πρωτοβουλίες που συμβαδίζουν με τις αξίες του PMI, στα πλαίσια της κεντρικής εκδήλωσης με το Chapter’s Culture Value Recognition.
  • Παρουσιάσαμε τον κύκλο σεμιναρίων επαγγελματικής ανάπτυξης με τίτλο Navigating Project Management Essentials. Οι Authorized Training Partners του PMI και μέλη του PMI Greece Chapter, Γ. Βιθυνός, Θ. Γιώτης και Γ. Κυριακίδης, παρουσίασαν 12 γνωστικές περιοχές του Project Management. H μεγάλη συμμετοχή των μελών δημιούργησε προσδοκίες για περισσότερες ομιλίες και τώρα σχεδιάζουμε το επόμενο βήμα, για το οποίο θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις.
  • Μέλη του Δ.Σ. μας συμμετείχαν στο Global Summit 2023 που έγινε στην Atlanta, Georgia των ΗΠΑ στις 25-28 Οκτωβρίου και στο Europe Leadership Institute Meeting 2023 που έγινε στη Lisbon, Portugal στις 1-4 Δεκεμβρίου, ενισχύοντας τους δεσμούς μας με τα άλλα τοπικά παραρτήματα και το κεντρικό PMI.
  • Η ομάδα των εκδηλώσεων συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τη θεματολογία που επιλέγει και τα μέλη αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό τα μηνιαία webinars. Αυτή την περίοδο, η ομάδα παρουσίασε το πρώτο κανάλι podcast στο Spotify και εργάζεται ώστε πολύ σύντομα να μας βρίσκετε και στο Tik Tok.
  • Η ομάδα των σχολείων συνεχίζει το επιτυχημένο πρόγραμμα παρουσιάσεων του επαγγέλματος του Project Manager σε σχολεία της Αττικής.
  • Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση των γραφείων μας και ξεκίνησαν οι μηνιαίες συναντήσεις Blend & Bond για να συγκεντρωνόμαστε και να ανταλλάσσουμε απόψεις και πληροφορίες.
  • Τέλος, προετοιμαζόμαστε για το ετήσιο συνέδριό μας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο σε δημοφιλή χώρο της Αθήνας και σχεδιάζουμε νέες πρωτοβουλίες για τα μέλη μας.

 

Το Δ.Σ. εύχεται σε όλες και όλους καλές γιορτές, με υγεία, γαλήνη και αγάπη.

 

Ζαννίνα Αναγνωστοπούλου

Πρόεδρος του Δ.Σ. του PMI Greece Chapter

 

 


 

Οι δράσεις του προηγούμενου διαστηματος συνοπτικά:

 

Work Smarter Together – Project Management CoE or CoP?

work-smarter.jpg

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, το Παράρτημά μας συμμετείχε στην εκδήλωση σύμπραξης του ChapterXchange με θέμα Work Smarter together – Project Management CoE or CoP. Έγινε συζήτηση για το αν είναι πιο αποτελεσματική η Κοινότητα Επαγγελματιών (CoP - Community of Professionals) ή η Κοινότητα Ειδικών (CoE - Community of Experts). Οι κοινότητες πάντα προάγουν την εξερεύνηση  ιδεών, ενώ και στις δύο περιπτώσεις παρέχονται πλατφόρμες συνεργασίας.

 

 

 

From PMO to VMO (Value Management Office)

Daniel-Gagnon.jpg

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, υποδεχθήκαμε τον Daniel Gagnon, Agile Leader, στη μηνιαία μας εκδήλωση και μας ανέπτυξε το θέμα "From PMO to VMO (Value Management Office)". Επίσης, ανέλυσε τη μετάβαση που πρέπει να πραγματοποιηθεί από τις ατομικές πρωτοβουλίες προς τη σύνδεση της στρατηγικής ενός οργανισμού με την εκτέλεση έργων για την παραγωγή αξίας.

 

 

Navigating Project Management Essentials

ATPs-Navigating-Last.png

Ο κύκλος των 12 εβδομαδιαίων ομιλιών με τίτλο Navigating Project Management Essentials ολοκληρώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2023, πετυχαίνοντας τους στόχους του προγράμματος: οι μη πιστοποιημένοι επαγγελματίες της διαχείρισης έργων να έρθουν σε επαφή με τις αρχές του Project Management και να ενθαρρυνθούν να ξεκινήσουν το ταξίδι των πιστοποιήσεων του PMI, τα δε πιστοποιημένα μέλη μας να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους.

Οι ΑΤΡ (Authorized Training Partners) Γιάννης Βιθυνός, Θεοφάνης Γιώτης και Γιώργος Κυριακίδης μας μίλησαν για ΡΜΙ Certification Framework, Integration, Agile ways of working, Scope, Quality, Teams, Communications, Risks, Τime, Budget, Procurement και Stakeholders.

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις παραπάνω ομιλίες, είναι διαθέσιμες στο κανάλι του PMI Greece Chapter στο ΥουΤube.

 

 

Project Management & the Panama Canal Expansion Program

panama.png

Για τη μηνιαία εκδήλωση του Οκτωβρίου, υποδεχτήκαμε στις 17 του μήνα τον Rick Robertson, Senior Director for Major Programs at Jacobs, που μας ανέπτυξε το θέμα "Project Management & the Panama Canal Expansion Program". Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή πώς ένα Πολυπολιτισμικό Μέγα Έργο, όπως η επέκταση της Διώρυγας του Παναμά, πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα 41.000 διαφορετικών ατόμων, εκ των οποίων 37.000 ήταν ντόπιοι εργάτες και οι υπόλοιποι ήταν εξειδικευμένοι εργάτες από 80 χώρες.

 

 

Εθελοντική Ομάδα Προώθησης Project Management του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


20231115_100301.jpg

Στις 15 Οκτωβρίου, η Χρύσα Ζερβάκη και ο Κωνσταντίνος Σιδέρης παρουσίασαν με ιδιαίτερη επιτυχία το ανανεωμένο πρόγραμμα «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager» σε μαθητές της Α' τάξης του Λυκείου της Ιονίου Σχολής.

Στις 30 Οκτωβρίου, η Αλεξάνδρα Παυλίδου και ο Νίκος Πανουτσακόπουλος επισκέφθηκαν το ίδιο σχολείο εκπροσωπώντας το Chapter, όπου μέσα από μία χαλαρή κουβέντα με τα παιδιά της Β’ και Γ’ Λυκείου, τα οποία είχαν ήδη παρακολουθήσει την παρουσίαση «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager», τα βοήθησαν να κατανοήσουν βαθύτερα τη χρησιμότητα των δεξιοτήτων που οι ίδιοι απέκτησαν μέσα από το Project Management και πως αυτές μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες στην επαγγελματική (και όχι μόνο) ζωή ενός ανθρώπου.

Η δράση «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager», έχοντας ήδη πάρει ξανά την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για την τρέχουσα σχολική χρονιά, βρίσκει πάλι μεγάλη ανταπόκριση από σχολεία και η εθελοντική ομάδα ετοιμάζει ήδη το πρόγραμμα των παρουσιάσεων. Ταυτόχρονα, αναζητά μέλη του Chapter από όλη την Ελλάδα να ενταχθούν σε αυτήν και να βοηθήσουν στην προσπάθεια να παρουσιασθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη της επικράτειας.

20231115_100238.jpg1701456522863.jpeg1701456521355.jpeg

 

PMI Global Summit

andritsos.png

To PMI Global Summit πραγματοποιήθηκε στην Atlanta, Georgia των ΗΠΑ από τις 25 ως τις 28 Οκτωβρίου. Με πάνω από 3,600 συμμετέχοντες, εκπροσώπους από 273 Chapters και έμφαση στα θέματα Artificial Intelligence στο μέλλον του Project Management, PMO και Agile Methodologies. Μέσα σε 4 ημέρες έγιναν πάνω από 120 sessions, ομιλίες και events στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Georgia World Congress Center. Στο συνέδριο και την ειδική εισαγωγική εκδήλωση για τους εθελοντές του PMI, το ελληνικό Chapter εκπροσωπήθηκε από τον VP of Training and Education, Ανδρίτσο Ηλία.

 

Chapter Xchange: Project Management and the Future of Work

Project-Management-and-the-Future-of-Work-!.jpg

Στις 17 Νοεμβρίου 2023, το Παράρτημά μας συμμετείχε στην εκδήλωση σύμπραξης του ChapterXchange με θέμα Project Management and the Future of Work. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Dr Harold Kerzner, συντονιστής ο Spencer Horn και συμμετείχαν οι Joanna Agyapong-Agyare, Nadun Gomes. Yolanda Cabrera-Sybesma, Amany Nuseibeh και Mario Trentim.

Στην εκδήλωση εκφράστηκαν απόψεις για την εξέλιξη του επαγγέλματος και τον βαθμό στον οποίο θα επηρεαστεί από την «εισβολή» της Τεχνητής Νοημοσύνης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αφενός η τελική απόφαση θα είναι πάντα από ανθρώπινο νου και αφετέρου ότι ο/η Project Manager που θα μπορεί να χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη θα έχει το προβάδισμα έναντι αυτών που δεν θα το κάνουν.

 

Διαχείριση της αλλαγής σύμφωνα με τη νευροβιολογία

1699542894588.jpeg

Στις 27 Νοεμβρίου 2023, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη Δρ. Εύη Προκόπη, Award-Winning Success Coach & Soft Skills Trainer, όπου μας μίλησε για το θέμα «Διαχείριση της αλλαγής σύμφωνα με την νευροβιολογία».

Με διάδραση μέσω ασκήσεων και με πολλή προσοχή, ακούσαμε πώς η ηγεσία πρέπει να διαχειριστεί τον άνθρωπο μέσα στον οργανισμό της, ώστε να μπορέσει να τον εκπαιδεύσει να ενστερνιστεί την αλλαγή που θέλει να επιφέρει.

 

 

 

2023 Europe Leadership Institute Meeting

1701605608031.jpeg

Στις 1 με 4 Δεκεμβρίου 2023, το Παράρτημά μας συμμετείχε με παρουσία 5 μελών του Δ.Σ. στο Leadership Institute Meeting 2023 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, μαζί με εκπροσώπους από όλα τα Παραρτήματα του Region 8.

Πιο συγκεκριμένα, στη Λιβασόνα βρέθηκαν: η Πρόεδρος Ζαννίνα Αναγνωστοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Βαλατσός, ο Ταμίας και Υπεύθυνος Οικονομικών Δημήτρης Ντάσιος, ο Αντιπρόεδρος Εκδηλώσεων Αχιλλέας Λαζάρου και η Αντιπρόεδρος Marketing & Επικοινωνίας Χριστίνα Τόλια. Στη φωτογραφία απεικονίζονται μαζί με τον President & CEO του PMI, Pierre LeManh.

Στην συνάντηση τονίστηκαν οι βασικές αξίες του PMI, η αξία του εθελοντισμού, η ανταλλαγή γνώσεων, η απόκτηση τεχνογνωσίας, η διεύρυνση των δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην κοινωνική ανάπτυξη, συνοχή και εμπιστοσύνη.

Το Παραρτημά μας αναγνωρίστηκε για τις πρωτοβουλίες που συμβαδίζουν με τις αξίες του PMI, στα πλαίσια της κεντρικής εκδήλωσης για το Chapter’s Culture Value Recognition.

thumbnail_Greece-Chapter---Aim-Higher.pngthumbnail_Greece-Chapter---Be-Welcoming.pngthumbnail_Greece-Chapter---Embrace-Curiosity.pngthumbnail_Greece-Chapter---TWC.png

 

 

Τιμητική Υποστήριξη στο Construction Management Conference

1111699873763254-(1).jpeg

Στις 12 Δεκεμβρίου 2023, το PMI Greece Chapter παρείχε Τιμητική Υποστήριξη στο Construction Project Management Conference - Paving the way towards Construction 4.0, που διοργανώθηκε απο την Boussias.

Τέθηκαν προβληματισμοί και συζητήθηκαν θέματα για τη Διοίκηση Έργων που αφορούν τον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο, ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Βαλατσός, παρουσίασε το PMI, το PMI Greece Chapter, τις βασικές πιστοποιήσεις που παρέχει το PMI και ειδικότερα το PMI-CP - Construction Professional in Built Environment Projects (PMI-CP)™.

 

 

Τιμητική Υποστήριξη στο Manager of the Year 2023

1702632455913.jpeg

Το βραβείο Manager of the Year 2023 επιβραβεύει τους επαγγελματίες που έχουν τις δεξιότητες και το χάρισμα να εμπνεύσουν, να παρακινήσουν, να ανυψώσουν, να φέρουν αποτελέσματα με ανθρώπινο πρόσωπο και να δείξουν τον δρόμο του μέλλοντος.

Η πρόεδρος του PMI Greece Chapter, Ζαννίνα Αναγνωστοπούλου, συμμετείχε στην Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, ενώ 2 μέλη του Παραρτήματος, η Χριστίνα Τόλια (Αντιπρόεδρος Marketing & Επικοινωνίας) και η Κωνσταντίνα Μαλτέζου (πρώην Γενική Γραμματέας) συμμετείχαν ως finalist.

 

 

 

 

Blend and Bond

Blend-Bond-event2.jpg

Το Παράρτημά μας, με σκοπό την ενίσχυση της δικτύωσης των μελών, ξεκίνησε τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, με τίτλο Blend & Bond. Στόχος είναι η γνωριμία και αλληλεπίδραση των μελών από διαφορετικούς χώρους με την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων πάνω στο Project Management.

Ηδη μετράμε 3 βραδιές χαλαρής συνάθροισης χωρίς ατζέντα και πρόγραμμα, αφήνοντας την ενέργεια των μελών να κατευθύνουν τη συζήτηση στα θέματα που απασχολούν τους περισσότερους από εμάς.

 

 

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία