<< Back

Chapter Newsletter - Ιούνιος 2024

Blog

Σας παρουσιάζουμε μια σύντομη αναδρομή στις ενέργειες του Παραρτήματός μας κατά τους μήνες που πέρασαν.

 

Poadcast: Change Management ως εταιρική δεξιότητα

 

Στο 2ο επεισόδιο των Podcast του PMI Greece που πραγματοποιήθηκε στις 09 Ιανουαρίου 2024, συζητήσαμε για το Change Management ως εταιρική δεξιότητα με προσκεκλημένο τον κ. Κωνσταντίνο Παζάλο.

Ο Κωνσταντίνος είναι Σύμβουλος Μετασχηματισμού Επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει στέλεχος σε πολυεθνικές και συμβουλευτικές εταιρείες (συμπεριλαμβανομένων και των big-4) για 20 χρόνια σχεδιάζοντας και υλοποιώντας επιχειρησιακές εφαρμογές με έμφαση σε λύσεις ERP, Αnalytics & AI. Τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει τη WizzSense, με όραμα να υποστηρίξει οργανισμούς όχι μόνο στην υλοποίηση έργων αλλά και στην υιοθέτηση των αλλαγών που επιθυμούν, έτσι ώστε να παράγουν αξία από τις επενδύσεις τους. Επιπρόσθετα, είναι κάτοχος Διδακτορικού στην Αξιολόγηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεταπτυχιακού στο “IT Management & Organizational Change” από το Lancaster University και πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Είναι πιστοποιημένος PMI Project Management Professional (PMP) και Change Management Practitioner (Prosci).

 

Προώθηση του Project Management στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Με την έλευση του νέου έτους την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024, μέλη της εθελοντικής ομάδας μας για την προώθηση του Project Management στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παρουσίασαν στο 1o Γυμνάσιο Παλλήνης το βραβευμένο από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Project Management Institute Educational Foundation (PMIEF), εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager».
Η παρουσίαση διεξήχθη σε τέσσερα τμήματα της Γ' Γυμνασίου, σύνολο 80 παιδιά. Θερμές ευχαριστίες στο διδακτικό προσωπικό και ιδιαίτερα στον Διευθυντή, κ. Μακρή, για την ευγενική φιλοξενία του και την όλη υποστήριξη. Άλλη μία παραγωγική χρονιά ξεκινά για την εθελοντική ομάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Picture2.jpg                        Picture3.jpg                      Picture4.jpg

 

Unlocking Team Potential: Project Success through Mentoring and Coaching


Picture6.jpgΣτην πρώτη εκδήλωση του έτους στις 16 Ιανουαρίου 2024, υποδεχθήκαμε την Elizabeth Hector, Blogger, Speaker, Mentor, για μας μιλήσει για το θέμα «Unlocking Team Potential: Project Success through Mentoring and Coaching”.  Αφού μας ανέλυσε τις διαφορές μεταξύ των όρων Mentoring και Coaching, μας ανέπτυξε την χρησιμότητα και των δύο τεχνικών και πώς αυτές συνδράμουν στο χτίσιμο Ομάδων με υψηλή  Επίδοση και κατ’ επέκταση στην Διοίκηση Έργων που παράγουν Αξία.

 

 

 

Project Management Crossroads

28/01/2024

Project-Management-Crossroads-Logο-02.jpgΤο Ετήσιο Συνεδρίο του PMI Greece Chapter με τίτλο Project Management Crossroads πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, όπου και φέτος υπήρχε η δυνατότητα υβριδικής συμμετοχής. Όσοι είχαν τη δυνατότητα να παραστούν δια ζώσης, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο ‘Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ενώ παράλληλα, ορισμένοι σύνεδροι επέλεξαν την απομακρυσμένη παρακολούθηση.

Πολλοί και διακεκριμένοι ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με ομιλίες, παρουσιάσεις και panel συζητήσεων σε ευρεία θέματα που απασχολούν την κοινότητα των Project Managers και αφορούν διάφορους τομείς της οικονομίας τόσο του Δημόσιου όσο και του Ιδιωτικού τομέα.

PMI-348.jpgPMI-90.jpgPMI-384.jpg

 

 

Lean IT Conference

Picture8.jpgΓια πρώτη φορά στην Ελλάδα, ήρθε ένα συνέδριο αφιερωμένο στο Lean IT να προσφέρει ολοκληρωμένη γνώση γύρω από το αντικείμενο. Το πρόγραμμα του συνεδρίου ήταν σχεδιασμένο ώστε να φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη της υιοθέτησης Lean IT πρακτικών, τεχνικών, μεθόδων και αρχών αλλά και να φέρει σε επαφή μια ευρεία γκάμα από stakeholders που θα εγκαθιδρύσουν μια αλλαγή κουλτούρας προς το Lean Enterprise.

 

 

 


How To Use A.I. In Your Project Planning

 

Picture9.jpg

Στις 6 Φεβρουαρίου 2024 είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ξανά τον Chris Croft, Writer and Keynote Speaker, συνοδευόμενο αυτή τη φορά από τον Ben Elijah, Enablement Leader and Strategic Storytelling Pirate, στο θέμα «How To Use A.I. In Your Project Planning». Το επίκεντρο της παρουσίασης ήταν φυσικά η Τεχνητή Νοημοσύνη και ποιες είναι οι λειτουργίες που μπορεί να πραγματοποιήσει με επιτυχία, για να βοηθήσει στην Διοίκηση Έργου. Μετά το θεωρητικό κομμάτι ακολούθησε μία επίδειξη μέσω του εργαλείου ChatGPT, αναζήτησης στοιχείων ενός υποθετικού έργου, όπου η παραγωγή δεδομένων όσον αφορά χρονοπρογραμματισμό, φυσικό αντικείμενο, κόστος, διαχείριση διακινδύνευσης και πολλών άλλων ήταν άκρως αθρόα και εντυπωσιακή! 

 

Προώθηση του Project Management στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, η Χρύσα Ζερβάκη, μέλος της εθελοντικής ομάδας μας για την προώθηση του Project Management στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρουσίασε στο 4o Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager», το οποίο έχει βραβευτεί από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Project Management Institute Educational Foundation (PMIEF).

                                           Picture10.jpg                Picture11.jpg

 

Προώθηση του Project Management στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Picture14.jpg

Η ομάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του PMI Greece συνεχίζει τη δράση της με επιπλέον παρουσιάσεις σε σχολεία.
Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, μέλη της εθελοντικής ομάδας μας για την προώθηση του Project Management στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρουσίασαν στο Γυμνάσιο Ανθούσας το βραβευμένο από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Project Management Institute Educational Foundation (PMIEF) εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager».
Η παρουσίαση έγινε σε μία τάξη της Γ' Γυμνασίου, σε 20 παιδιά στο σύνολο. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

                                            Picture12.jpg                      Picture13.jpg

 

PMI Chapter Xchange Event Tomorrow’s Project Managers Today !

 

Flyer-Feb162.png

 Στις 16 Φεβρουαρίου 2024, το Παράρτημά μας συμμετείχε στην εκδήλωση σύμπραξης του ChapterXchange με θέμα Tomorrow’s Project Managers Today με Προσκεκλημένο Ομιλητή τον Pierre Le Mahn, Πρόεδρο και CEO του   PMI®,συντονιστή τον Kiron Bondale, καθώς και   τους Jamna Jabbar, William Chen, Luis Eduardo Reyes Plasencia, Miguel Castandeda και Kondwani W. Banda. 

Αναπτύχθηκε το θέμα ότι ο κόσμος μεταμορφώνεται, τα έργα μας αλλάζουν με ανατρεπτική καινοτομία και αμείλικτους ρυθμούς, ενώ οι οργανισμοί βασίζονται όλο και περισσότερο σε ευκίνητες, προσαρμόσιμες ομάδες έργων για να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη και να προηγηθούνε σε αχαρτογράφητες περιοχές.

Ποιοι είναι όμως οι αρχιτέκτονες αυτών των υψηλών επιδόσεων εγχειρημάτων; Η απάντηση βρίσκεται στην κατανόηση των σημερινών διαχειριστών έργων – πρωτοπόρων που διαμορφώνουν το μέλλον.

 

Building Project Excellence: Turning an idea to business: Giving a second life to biowaste: 

 

1708337685698_2.png

Η έναρξη της νέας σειράς διαλέξεων – Μελετών Περίπτωσης με θέμα «Building Project Excellence» έγινε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 με την φιλοξενία του Σταύρου Τσομπανίδη, Ιδρυτή της  PHEE και μέλος της λίστας  Forbes 30Under30, και την παρουσίαση με τίτλο «Turning an idea into Business – Giving Life to Biowaste». Η ιδέα που υλοποιήθηκε αφορούσε την συλλογή των νεκρών φύλλων του αγγειόσπερμου Posidonia Oceanica που εκβράζεται στις ακτές της Μεσογείου και η μετατροπή του σε προϊόντα, τα οποία όχι μόνο θα είναι ανταγωνιστικά στην αγορά, αλλά θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα του πλανήτη.

 

Building Project Excellence: NPL: The IT Perspective of Non-Performing Loans.

 

Building-Project-Excellence-2.jpeg

Η δεύτερη Μελέτη  Περίπτωσης που παρουσιάστηκε στις 13 Μαρτίου 2024 από τον κ. Περικλή Κυδωνάκη, Διευθυντή Τεχνολογία και Μετασχηματισμού – IT PMO της  Veraltis Asset Management, με θέμα «NPL: The IT Perspective of Non-Performing Loans.

 

 

 


Γενική Συνέλευση

 

Picture19.jpgΤην Τρίτη 19/3/2024 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος διαδικτυακά όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια ώστε να είναι ευκολότερη η συμμετοχή των μελών μας και ειδικά όσων κατοικούν ή εργάζονται εκτός Αττικής.

Συμμετείχαν τελικά γύρω στα 140 μέλη και υπήρξε και χρόνος για κατάθεση προβληματισμών και τοποθετήσεων με προτάσεις βελτίωσης. Σε σχέση με τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς συμφωνήθηκε να αυξηθούν τα κονδύλια προωθητικών ενεργειών που ενισχύουν την εξωστρέφεια. Επίσης συζητήθηκε το θέμα των χορηγιών και των θετικών συνεργιών για την περαιτέρω ανάπτυξη του Παραρτήματος. Τέλος στις ηλεκτρονικές εκλογές που ακολούθησαν για την ανάδειξη 5 μελών του ΔΣ συμμετείχαν 184 μέλη μας.

 

Νέο διοικητικό Συμβούλιο

 

Μετά τις εκλογές στο νέο Δ.Σ. συμμετέχουν για πρώτη φορά οι Ευδοξία Καλαϊτζίδου, Αλεξάνδρα Παυλίδου και Νεκτάριος Ψυχάρης. Υποδεχόμαστε τα νέα μέλη με τη βεβαιότητα ότι θα  συνεχιστεί το υπάρχον εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και να αυξηθεί η δημιουργικότητα και η αποτελεσματικότητα του ΔΣ.


Προώθηση του Project Management στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Picture20.jpgΤην Τετάρτη 20 Μαρτίου, μέλη της εθελοντικής ομάδας μας για την προώθηση του Project Management στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρουσίασαν στο 1o & 2ο Γυμνάσιο Μίκρας στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης το βραβευμένο από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Project Management Institute Educational Foundation (PMIEF) εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager».
Η παρουσίαση έγινε σε κάθε Γυμνάσιο από τέσσερεις τάξεις της Γ' Γυμνασίου, 90 παιδιά στο σύνολο.
Θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια, κα. Α. Παπακωνσταντίνου, και τον Διευθυντή, κο. Θ. Αιβαλιώτη, για τη φιλοξενία στα σχολεία τους.

 

Μάθετε να Διαπραγματεύεστε με Επιτυχία στον Κόσμο της Διαχείρισης Έργων

H κύρια θεματική ήταν το πως να έχουμε πετυχημένες διαπραγματεύσεις στον κόσμο της διαχείρισης έργων και μας παρουσίασε αναλυτικά ο Ευάγγελος Χονδρός

Picture21.png

 

 

 

Building Project Excellence: Agility in action: Implementing a Warehouse Management System


03-Konstantinos-Ioannou.pngΚωνσταντίνος Ιωάννου PMP®, IT Project Manager - WMS Principal

Consultant - Supply Chain Senior Advisor / MITx MicroMasters® in Supply Chain Management / Certified Lean Six Sigma Black Belt

Το project αφορά στην υλοποίηση του software Logistics Vision Suite για διαχείριση αποθηκών (WMS – Warehouse management System) της Mantis Informatics στην εταιρία SARKK Romania.

Παρουσιάστηκαν οι κύριοι συμμετέχοντες (ρόλοι), τα ρίσκα, η μεθοδολογία project management (agile), ο τρόπος διαχείρισης ανθρώπων και η επικοινωνία, τα PM tools, τα lessons learned και τα best practices.


European Leadership Institute Meeting- Berlin


Picture25.jpg

Στις 11, 12 και 13 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε το «2024 Europe Leadership Institute Meeting» στο Βερολίνο, όπου το Παράρτημά μας εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο, κ. Ζαννίνα Αναγνωστοπούλου, και την Αντιπρόεδρο Υπηρεσιών για τα Μέλη, κ. Ευδοξία Καλαϊτζίδου. Το κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η προώθηση της τρέχουσας στρατηγικής του PMI: NEXT.

Picture26.png

 

 

Poadcast: Αστυπάλαια – Το νησί της καινοτομίας

Στο 3ο επεισόδιο των podcast του PMI Greece, συζητάμε για την Αστυπάλαια και τα καινοτόμα projects που λαμβάνουν χώρα σε αυτό το νησί του Αιγαίου. Καλεσμένος μας είναι ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, κ. Νίκος Κομηνέας.

 

ChapterXchange: Agile, Predictive or Hybrid: What is best for my project?

 

Picture27.jpgΟ πρώην Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Υπεύθυνος Οικονομικών Δημήτρης Ντάσιος μίλησε στο online event του ChapterXchange, μια συνεργασία πολλών Παραρτημάτων ανά τον κόσμο.



3ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του University of Peloponnese

 

Picture28.jpg

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, το PMI Greek Chapter συμμετείχε στο 3ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του University of Peloponnese, με τίτλο "Βιώσιμη Οικονομία και Αειφορία: Προκλήσεις και Προοπτικές στον Κλάδο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής", που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Συμμετείχαμε με δύο εθελοντές και μία διήμερη παρουσίαση. Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης, ομιλητής ήταν ο Achilleas Lazarou, Αντιπρόεδρος Εκδηλώσεων στο PMI Greece Chapter και Head of Business Development, Coffee Island. Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης, με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Αειφορία στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών», ομιλήτρια ήταν η Δήμητρα Τσόλκα, Line Manager στο SW Development Center, Intracom Telecom.

Στη συνέχεια, οι εθελοντές προσκάλεσαν τα μέλη του ακροατηρίου να συμμετάσχουν σε ένα Business Game με θέμα «Revitalizing Historic Downtowns: A Project Management Approach to Heritage and Modernization». Συμμετείχαν 19 άτομα και τα μέλη της νικητήριας ομάδας έλαβαν ως δώρο μία δωρεάν συνδρομή στο Project Management Institute.

Θερμές ευχαριστίες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στον Βασίλειο Γιαννόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, για την αγαστή συνεργασία.

 

Προώθηση του Project Management στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Picture30.jpg

Πλησιάζοντας στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο επιτυχημένες δράσεις της εθελοντικής ομάδας μας για την προώθηση του Project Management στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τη Δευτέρα 22 και την Πέμπτη 25 Απριλίου. Έξι μέλη της ομάδας (ELIAS ANDRITSOS, PMP®, PMI-RMP®, Elisavet (Elizabeth) Gkolfinopoulou, PMP®, Zervaki Chryssa, PMP®, Dimitris Dassios, Nikos Panoutsakopoulos MSc, PMI-PMP®, PMI-RMP®, Alexandra Pavlidou) παρουσίασαν στο 1ο Γενικό Λύκειο Γλυκών Νερών το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γνωρίζοντας το Επάγγελμα του Project Manager».

Η παρουσίαση έγινε σε τρεις τάξεις της Α' και τρεις της Β' Λυκείου, με 27 μαθητές η κάθε μία, συνολικά περίπου 160 παιδιά.

Picture29.jpg

Την πρώτη ώρα έγινε η παρουσίαση και τη δεύτερη ώρα τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα βιωματικό παιχνίδι, το Παιχνίδι του Πύργου, προκειμένου να εμπεδώσουν τη διαχείριση φυσικού αντικειμένου, χρόνου, κόστους, ποιότητας, ομάδας και κινδύνου.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα διδάγματα που αποκόμισαν.

 

Blend and Bond

Picture22.jpg

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στο κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Blend and Bond” που διοργανώνεται τη τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα στην έδρα μας στο Χαλάνδρι. Θα χαρούμε να σας δούμε και στο επόμενο Blend & Bond Event!

 

 

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία