<< Back

Chapter Newsletter - Σεπτέμβριος 2024

Blog

Σας παρουσιάζουμε μια σύντομη αναδρομή στις ενέργειες του Παραρτήματός μας κατά τους μήνες που πέρασαν.

 
Project Excellence- S04: Implementation of an integrated construction ERP system in KSA
S04-Christos-Emmanouilidis.png

 

Στο 4ο επεισόδιο του Project Excellence στις 8 Μαΐου 2024, φιλοξενήσαμε τον Χρήστο Εμμανουηλίδη, Chief Customer and Commercial Officer στη DANAOS Technology Enterprises, ο οποίος μας ανέπτυξε το θέμα "Implementation of an integrated construction ERP system in KSA". Η παρουσίαση περιλάμβανε την εφαρμογή του ProjectVIEW ERP σε έναν μεγάλο πελάτη ως τον θεμέλιο λίθο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησης, προκειμένου να επιτευχθεί επιχειρησιακή αριστεία, βελτίωση της εκτέλεση έργων, αύξηση της παραγωγικότητας και επίτευξη υψηλότερων επιπέδων αποδοτικότητας σε όλους τους τομείς των λειτουργιών της.

Project Management Conference: Riding the wave of AI

                         project-manager-conference.jpgproject-manager-conference2.jpg

 

Το παράρτημα μας έδωσε το παρών στις 15 και 16 Mαΐου 2024 με τιμητική υποστήριξη στο Project Management Conference, που διοργάνωσε η Boussias στο OTE Academy με τίτλο "Riding the wave of AI". Η Πρόεδρος του PMI Greece Chapter, Ζαννίνα Αναγνωστοπούλου, απηύθυνε χαιρετισμό, το μέλος μας και πρώην Πρόεδρος του PMI Greece Chapter, Πάνος Χατζηπάνος, μας ανέπτυξε το θέμα "PMI-AI Infinity: Revolutionizing Project Management" και συμμετείχε στο πάνελ με ειδικούς από την Ελληνική και παγκόσμια αγορά με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Διοίκηση Έργων, το οποίο συντόνισε το μέλος μας και πρώην Πρόεδρος του PMI Greece Chapter, Θεοφάνης Γιώτης.

Project Excellence S05: Sustainability and Construction Management, Zero is the new rule project-excellence2.jpg

 

Στο 5ο επεισόδιο του Project Excellence στις 22 Μαΐου 2024, φιλοξενήσαμε τη Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, Senior Sustainalibity Engineer στη Jacobs, η οποία μας ανέπτυξε το θέμα "Sustainability and Construction Management: Zero is the new rule". Η παρουσίαση περιλάμβανε εφαρμοσμένα παραδείγματα αειφορίας στον κατασκευαστικό κλάδο με έμφαση στις πρακτικές δόμησης που στοχεύουν στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και σε λύσεις net zero.

 

Underestimating procedures

underestimating-procedures.png

 

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, το PMI Greece Chapter υποδέχθηκε με χαρά τους Θοδωρή Σπηλιώτη και Δημήτρη Κάλλο σε ένα διαδικτυακό event με θέμα "Underestimating procedures". Στόχος του event ήταν η ανάδειξη των διαδικασιών και το πως η υποτίμηση της αξίας τους επηρεάζει έναν οργανισμό.

 

Building an Engaged and High-Performing Project Team

building-an-engagement.jpg

 

Στις 18 Ιουνίου 2024, στη μηνιαία μας εκδήλωση φιλοξενήσαμε τον Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, Best-Selling Author, International Speaker, Award-Winning Coach, In-Person and Virtual Facilitator of Results, Helping Organizations Develop the Leaders that Will Make Their Business Plans a Reality, ο οποίος μας μίλησε για "Building an Engaged and High-Performing Project Team". Η παρουσίαση ήταν εστιασμένη στη δέσμευση του υπαλλήλου και στους 4 παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή: Παραγωγικότητα- Υποστήριξη-Σύνδεση-Εκτίμηση.

 

PMI- Chapter Xchange: Ethics and regulations in project management

CXP-June-2024.jpg

 

Στις 21 Ιουνίου 2024, το Παράρτημά μας συμμετείχε στην εκδήλωση σύμπραξης του ChapterXchange με θέμα  "Ethics and regulations in project management".  με προσκεκλημένους ομιλητές τον Olivier Lazar, Αντιπρόεδρο του  PMI®, Andre Barcaui, Oliver Chitsamatsanga, Cecilia Clara Garcia, James Quach, Nihal Premachandra.

 

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του PMI Greece Chapter και Athens MBA

AthensMBA.jpg

 

Στις 26 Ιουνίου 2024, υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο PMI Greece Chapter και τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (School of Mechanical Engineering - NTUA) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (National Technical University of Athens).
Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από project managers που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της οικονομίας και η εκδήλωση έληξε με networking στο φουαγιέ του OTEAcademy.


DevOps Conference: Agile Strategies in the GenAI Era

devops.jpg     devops2.jpg   devops3.jpg

 

Στις 26 Ιουλίου 2024, το Παράρτημά μας παρείχε Τιμητική Υποστήριξη στο 2ο Συνέδριο DevOps με θέμα "Agile Strategies in the GenAI Era", που πραγματοποιήθηκε από την BOUSSIAS στο Wyndham Grand Athens.
Ο εθελοντής μας Γιάννης Αλεξίου και η Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας & Προώθησης, κ. Χριστίνα Διαμαντοπούλου Τόλια, παρακολούθησαν το Συνέδριο, ενώ τα μέλη μας Θεοφάνης Γιώτης και Διονύσης Σβορώνος συμμετείχαν με παρουσιάσεις.
Όλες οι παρουσιάσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες με εισηγητές από ειδικούς του τομέα και τα δύο πάνελ συζήτησης κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον για το θέμα του συνεδρίου.

 

 Project Excellence - S06: Systemic approach for coping with complexity in Project Management 

S06-Panagiotis-Papaioannou.png

 

Στο 6ο επεισόδιο του Project Excellence στις 03 Ιουλίου 2024, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Παναγιώτη Παπαϊωάννου και τις Πηνιώ Κάσσαρη και  Χρυσούλα Σιδέρη ως special guests.
Οι προαναφερθέντες ομιλητές, μας ανέπτυξαν το θέμα "Systemic approach for coping with complexity in Project Management", εμβαθύνοντας στις έννοιες και θεωρίες των συστημάτων, τις επιπτώσεις της πολυπλοκότητας στα έργα και πώς οι συστημικές μεθοδολογίες μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

PMI Greece Chapter Volunteers


 volunteers.png volunteers2.png

 

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 , για 3η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση των Εθελοντών, που γιορτάζει την προσπάθεια και τη συνεισφορά των μελών των Εθελοντικών Ομάδων του PMI Greece Chapter για τον χρόνο που μας πέρασε. Σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού, όπου οι Εθελοντές μας γεμίζουν τις μπαταρίες τους, ώστε να επανέλθουν τον Σεπτέμβριο με πολλή έμπνευση και όρεξη για νέες πρωτοβουλίες και συνεργασίες.

 

Podcast 4ο Επεισόδιο: Μια συζήτηση για το Risk Management

 

Στις 16 Ιουλίου 2024, βγήκε στον αέρα το 4ο podcast του PMI Greece Chapter. Ο Αχιλλέας Λαζάρου, Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Ειδικών Έργων, με συμπαρουσιαστή τον εθελοντή Γιώργο Τζεκάκη, φιλοξένησαν τον Αθανάσιο Φουρτούνα, Msc, MBA,PMP, RMP, PM2 (Trainer), Trainer & Facilitator for Risk Management, διεξάγοντας μία συζήτηση για το Risk Management και συγκεκριμένα για τη διαχείριση του ρίσκου στη σύγχρονη πραγματικότητα. (linκ)

 

Skills Inspiring Greatness in Your Teams

diamatati.png

 

Στις 27 Ιουλίου,  φιλοξενήσαμε τη Χριστίνα Δηματάτη, HR Thought Leader και Executive Coach, η οποία μας παρουσίασε την ομιλία "The Key to success in Business Leadership". Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στην κρίσιμη δεξιότητα της οραματικής σκέψης. Χρωματίζοντας μια ζωντανή εικόνα του μέλλοντος και επικοινωνώντας ένα συναρπαστικό όραμα, οι ηγέτες πυροδοτούν μια αίσθηση σκοπού και πάθους στις ομάδες τους. Η υιοθέτηση της αλλαγής είναι εξίσου απαραίτητη, καθώς επιτρέπει σε ευπροσάρμοστους ηγέτες να περιηγηθούν στην αβεβαιότητα και να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

 

PMI Global Summit 2024

global-summit2.png  global-summit.png  global-summit3.png

 

Το Παράρτημά μας συμμετείχε και φέτος στο Global Summit του Project Management Institute στο  στo Los Angeles, California των ΗΠΑ, μαζί με πολλούς εκπροσώπους από την ευρωπαϊκή περιοχή. Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα του PMI, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις, όπως η ανανεωμένη εξέταση PMI-ACP, το AI Infinity 2.0, το AI Practice Guide, η απόκτηση της Cognilytica κ.α. Το παράρτημά μας εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας και Προώθησης, Χριστίνα Διαμαντοπούλου Τόλια.

 

Προώθηση του Project Management στο AthensMBA, (ΕΜΠ-ΟΠΑ)

MBA1.png  MBA2.png  MBA3.png

 

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, οι φοιτητές του AthensMBA είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση σχετική με το PMI και τις δράσεις του, τις διαθέσιμες πιστοποιήσεις του Project management, το πως μπορεί κανείς να πιστοποιηθεί ως PMP, παραδείγματα ερωτήσεων, tips and tricks και εμπειρίες υποψηφίων που πέρασαν πρόσφατα τις εξετάσεις.
Εισηγητές ήταν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Ηλίας Ανδρίτσος, Δημήτρης Ντάσιος και ο συνεργάτης του PMI, Ζαχαρίας Κυριακίδης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και υποστήριξαν και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Ελισάβετ Γκολφινοπούλου, Κωνσταντίνος Σιδέρης και Χαραλαμπία-Γεωργία Κορέα.

 

Leadership in Project Management

 

Στις 26 Σεπτεμβρίου φιλοξενήσαμε τον Geert Vercaeren, Senior organizational consultant, coach, ιδρυτή της B15 και συγγραφέα του βιβλίου Humanizing Strategy, σε ένα διαδικτυακό event με τίτλο "Leadership in Project Management". Εξετάστηκαν οι βασικές αρχές του leadership στα πλαίσια μιας ομάδας έργου, εστιάζοντας στις επικοινωνιακές και ηγετικές δεξιότητες που απαιτεί ο ρόλος του project manager.

 

Blend & Bond

blend&bond.jpg

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στο κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Blend and Bond” που διοργανώνεται την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα στην έδρα μας στο Χαλάνδρι. Θα χαρούμε να σας δούμε και στο επόμενο Blend & Bond Event! Μάλιστα, στις 25 Οκτωβρίου κλείνει έναν χρόνο αυτός ο θεσμός γνωριμίας των μελών, σε ένα επετειακό και εορταστικό Blend & Bond.

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία