<< Back

Διακοπή της διαδικασίας ψηφοφορίας για την Τροποποίηση του Καταστατικού

Blog

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε λάβει παρατηρήσεις από Μέλη μας, τα οποία με γνώμονα την προστιθέμενη αξία των προτάσεών τους στη λειτουργικότητα και βιωσιμότητα του Παραρτήματος, διατύπωσαν ορισμένες ενστάσεις στην υφιστάμενη προσέγγιση της εγκριτικής διαδικασίας και αιτήθηκαν περαιτέρω διαβούλευση επί αυτής.

Σήμερα, το Παράρτημα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχουμε ξεπεράσει, για πρώτη φορά από την ίδρυσή μας, τα 680 Μέλη (ετήσια αύξηση 14,5%). Σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό, η τροποποίησή του απαιτεί ειδική Γενική Συνέλευση με παρουσία τουλάχιστον του 50% των μελών και πρέπει να προχωρήσουμε στις όποιες απαιτούμενες αλλαγές μέσω μίας καταστατικής διαδικασίας, η οποία δεν επιτρέπει την απαιτούμενη ευελιξία για την επιτυχή επίτευξη διευρυμένης παρουσίας. Για τον λόγο αυτό, είχε επιλεγεί και κατόπιν και νομικής συναίνεσης, η εφαρμογή της εν λόγω προσέγγισης στην εγκριτική διαδικασία, όπως αυτή είχε ανακοινωθεί.

Με τη σημερινή παύση της διαδικασίας έγκρισης της Τροποποίησης του Καταστατικού, θα εξετάσουμε εκ νέου τον τρόπο που θα μπορέσει να επανεκκινήσει αυτή η προσπάθεια. Μία προσπάθεια η οποία στοχεύει στην υιοθέτηση από το Παράρτημα των σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας, της λειτουργικής και οργανωτικής ευελιξίας, της δυνατότητας απόκρισης στις θεσμικές αλλαγές, της δυνατότητας συμμετοχής όλων των μελών στις θεσμικές διαδικασίες και της ιχνηλασιμότητας όλων των διαδικασιών.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση των Μελών στη διαδικασία τροποποίησης του Καταστατικού και τα θετικά μηνύματα που έχουμε λάβει σχετικά με αυτή και ευχαριστούμε πολύ όλους για τη διάθεση προσφοράς και συμμετοχής.

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία