<< Back

Earned Value Management

Blog

Earned Value Management

Αλεξάκη Μαρία Χριστίνα, MSc , PMP

Η μέθοδος  EVM – Earned Value Management (Αξία Εκτελεσθείσας Εργασίας ) είναι ίσως από τα βασικότερα εργαλεία για την μέτρηση της εξέλιξης ενός έργου. Η μέθοδος βασίζεται στον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των εργασιών που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και των εργασιών που υπολείπονται.

Επιπλέον η μέθοδος βοηθάει σημαντικά στην πρόβλεψη της εξέλιξης του έργου στα πλαίσια του κόστους και χρονοδιαγράμματος.

Σύμφωνα με  την Sandra Smalley (2007), βασικό στέλεχος σε θέματα EVM για την NASA, η μέθοδος…

  • Επιτρέπει στον οργανισμό να κατανοήσει, να αξιολογήσει και να ποσοτικοποίηση το όφελος  που προκύπτει από τις δαπάνες για την εκτέλεση έργων
  • Συσχετίζει τον προγραμματισμό των ανθρώπινων πόρων, τις τεχνικές και χρονικές απαιτήσεις για την ολοκλήρωση του έργου, ώστε να προβάλει τον κίνδυνο
  • Παρέχει στo Project Management αντικειμενικά, ακριβή και έγκαιρα στοιχεία
    για την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων
  • Βοηθά τον εντοπισμό των αναπάντεχων προβλημάτων
  • Επιτρέπει τον εντοπισμό των προβλημάτων του έργου εντοπίζουν τα προβλήματα στην πηγή τους
  • Επιτρέπει την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων, με τον εντοπισμό και την στόχευση στις προβληματικές περιοχές
  • Επιτρέπει τον λεπτομερή σχεδιασμό των εργασιών κατευθύνοντας έτσι την προσοχή σε περιοχές σημαντικού κινδύνου / προβλημάτων.
  • Ποσοτικοποιεί την επίδραση των αποφάσεων που σχετίζονται με τεχνικά θέματα, και θέματα που αφορούν σε πόρους και χρονοπρογραμματισμό.
  • Διευκολύνει την πρόβλεψη της μελλοντικής απόδοσης του έργου με βάση τις τάσεις υφιστάμενες
  • Παρέχει χρήσιμο ιστορικό απόδοσης για το μελλοντικό κόστος του έργου

Στην παρουσίαση  του  Lynde (2005) περιγράφεται βήμα προς βήμα η εφαρμογή της μεθόδου καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο της εφαρμογής της.

Ίσως η καλύτερη παρομοίωση που συνοψίζει την λειτουργία της μεθόδου EVM προέρχεται από το βιβλίο των Mullany & Burgess (2007), “EVM είναι ο τρόπος που επικοινωνούμε το score των Project Managers… ”

References

Smalley, S., (2007) Implementing Earned Value Management at NASA, [Online]. Available from: http://www.liv.ac.uk/library/ohecampus/search/ebooks.htm (Accessed: 8 October 2013).

Lynde, s. (2005), Earned Value Management Managing Scope, Cost, and Schedule to Improve Project Performance[Online] Available from: http://govresultscenter.org/cms/index.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=71   (Accessed: 8 October 2013).

Mullay, R.M., Burges, E.J., (2007), EVM Demystified an easy guide for the practical use of Earned Value Management, First North American Publication 2007.

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία