<< Back

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του PMI Greece Chapter και AthensMBA

Blog

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα υπεγράφη την Τετάρτη 26/6/2024 το  Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του του PMI Greece Chapter και AthensMBA, το Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και τη σχολή  Μηχανολόγων Μηχανικών  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στο χώρο της OTE Academy.

20240626_184229.jpg

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Κοσμήτορα Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών– Καθηγητή Ιωάννη Αντωνιάδη ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία καθώς και το όραμά του για τις μελλοντικές ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυτής.

Η πρόεδρος του PMI Greece κα Ζαννίνα Αναγνωστοπούλου, στο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην σύναψη του Μνημονίου και στην συνέχεια ολοκλήρωσαν το τελετουργικό υπογραφής μαζί με τον Κοσμήτορα.

IMG-20240627-WA0018.jpg

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Κέντρου της ΟΤΕ Academy κ. Γιάννης Αργυράκος, ο οποίο ανέφερε τον ενθουσιασμό του για την συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες και μελλοντικά.

Κατόπιν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Athens MBA και μεταξύ άλλων συν-εμπνευστής της συνεργασίας με το PMI, καθ. Κωνσταντίνος Κηρυττόπουλος, εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίησή του για την συνεργασία αυτή και την συμβολή του Athens MBA στην πραγματοποίηση του. Επίσης περιέγραψε πως η  νέα κατεύθυνση τουAthens MBA προς την Διοίκηση Έργων, η οποία ενεργοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2024, συμβάλει έτσι ώστε οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα να βγαίνουν στην αγορά εργασίας με περισσότερα εφόδια ώστε να εντάσσονται ταχύτερα, πιο εύκολα και αποδοτικά σε αυτή.

Η βραδιά συνέχισε με εξαιρετικές ομιλίες με βασικό άξονα την σημαντικότητα της εκπαίδευσης στο Project Management σε σχέση με την αγορά εργασίας.

Πρώτη από τους Ομιλητές η κα Ελένη Ζαγκλαρίδου, Learning Solutions Manager,  Microsoft Hellas, Cyprus and Malta παρουσίασε την σημαντικότητα των πιστοποιήσεων και της συνεχούς εκπαίδευσης  καθώς και τις λύσεις της Microsoft ως προς την εκπαίδευση.

Κατόπιν ο κ. Δημήτρης Τσακνάκης, Technology Advisory Senior Manager της PwC μίλησε για τις διαφορετικές προσεγγίσεις του Project Management (όπως waterfall vs agile) αλλά και του Change Management ως ξεχωριστή παράμετρο στην επιτυχία ενός έργου.

Η κα Ευφροσύνη Κουντίου, Head of Learning and Development και Σύμβουλος στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε την πολυπλοκότητα και τα προβλήματα των Έργων στο Δημόσιο τομέα σε ένα VUCA κόσμο και πως το Project Management και οι καινοτομίες συμβάλουν στην βελτίωση της παράδοσης αυτών.

Η κα Βάσια Σαμικού – Σπέγκα, Project Manager στην Volkswagen Financial Services Bank παρουσίασε την δομή των τραπεζικών Έργων ενώ ο κ. Νίκος Πανουτσακόπουλος Senior Project Manager Azure Cloud and AI, Microsoft Hellas τις δυσκολίες των έργων πληροφορικής.

Τέλος η κα Κερασιά Καραλευθέρη, Project Manager TITAN Cement Group, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες των κατασκευαστικών έργων που ακόμα και αυτά υφίστανται και τον ταχύ ψηφιακό μετασχηματισμό με την εισαγωγή AI τεχνολογίας και περιέγραψε πως το Athens MBA τη βοήθησε να είναι πιο έτοιμη σε αυτό το χώρο.

Επίσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την πολύ σημαντική ευκαιρία να μιλήσουν με εξειδικευμένα στελέχη της PWC από το τμήμα στελέχωσης που παρευρίσκονταν στο χώρο και προσέφεραν συμβουλές στους νέους και νέες που το επιθυμούσαν για θέματα τα οποία αφορούν την αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα ελαφρύ σνακ και cocktails που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι και τους έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις. 

Τέλος, στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αποδόθηκαν τρία (3) PDUs για την ανανέωση των PMI Πιστοποιήσεών τους.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η PwC Ελλάδας.

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία