<< Back

Ανασκόπηση εκδήλωσης: PMBOK® 7th Edition, όλες οι αλλαγές που χρειάζεται να γνωρίζετε

Blog

 

Κατά την εισαγωγή της εκδήλωσης, από τον κ. Stephen Townsend εκ μέρους του PMI, η ιστορική αναδρομή στις προηγούμενες εκδόσεις του PMBOK® Guide και των διαφορών που αυτές εισήγαγαν στο project management, ανέδειξε τόσο την πολυετή προσφορά του PMI και των μελών του αλλά και την ικανότητά τους όχι μόνο να προσαρμόζονται στις εξελίξεις στον κρίσιμο τομέα της Διοίκησης Έργων αλλά και να τις οδηγούν.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης έγινε αναλυτική παρουσίαση, από τον κ. Θεοφάνη Γιώτη, των δομικών αλλαγών που έχει η 7η έκδοση από τις προηγούμενες και, πιο συγκεκριμένα:

  • Δίνεται έμφαση στα αποτελέσματα και τα οφέλη από το έργο και όχι τόσο στα παραδοτέα του και μάλιστα, ανεξάρτητα από τη μέθοδο υλοποίησης που επιλέγει η ομάδα έργου.
  • Αφαιρούνται από το Guide οι διαδικασίες (inputs, tools & techniques and outputs - ITTOs) και μεταφέρονται στο PMIstandards+ (καθώς εξακολουθούν βέβαια να ισχύουν).
  • Εφαρμόζεται πλέον σε οποιοδήποτε έργο (αντί των «περισσότερων») και απευθύνεται σε όλους όσους σχετίζονται με αυτά και όχι μόνο στην ομάδα έργου.
  • Εναρμονίζεται στις παρούσες (και μελλοντικές) συνθήκες και ανάγκες όπως η ανάγκη για γρήγορη παράδοση αξίας, με πιο ευέλικτες μεθόδους εντός ραγδαία μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα πρώτα συμπεράσματα και χρήσιμες πληροφορίες για το νέο PMP Exam (που εφαρμόζεται από 2 Ιανoυαρίου του 2021) και που δεν αναμένεται να επηρεαστεί από τη νέα, 7η έκδοση του PMBoK® Guide πριν την παρέλευση τουλάχιστον 6μηνoυ από την κυκλοφορία του. Παραδοσιακά, οι αλλαγές στο PMP Exam γίνονται εντός 6-12 μηνών από την κυκλοφορία νέου PMBoK® Guide, οπότε, εάν γίνει αλλαγή, αυτή θα είναι εντός του διαστήματος Φεβρουαρίου - Δεκεμβρίου 2022.

Διευκρινίστηκε, επιπλέον, στην ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων της εκδήλωσης, ότι για το PMP Exam, το PMBoK Guide δεν είναι το μόνο, αλλά ένα από τα προτεινόμενα βιβλία προετοιμασίας των υποψήφιων PMPs (περισσότερα στο: https://www.pmi.org/certifications/project-management-pmp/earn-the-pmp/pmp-exam-preparation/pmp-reference-list).

Η νέα έκδοση, PMBoK® Guide 7th Edition, θα είναι διαθέσιμη δωρεάν, σε μορφή pdf, για όλα τα μέλη από την 1 Αυγούστου του 2021, οπότε θα διατίθεται και για αγορά, από το δίκτυο συνεργατών του PMI (IPG, Amazon, Eurospan) τόσο σε φυσική όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ υπάρχει ήδη η δυνατότητα προπαραγγελίας (και κατά προτεραιότητα απόκτησης) της έντυπης έκδοσης (hard copy) στο https://www.eurospanbookstore.com/eu/a-guide-to-the-project-management-body-of-knowledge-pmbok-guide-322649.html, με έκπτωση για τα μέλη του PMI.

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία