<< Back

Project Management Conference: Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει τη διοίκηση έργων στην περίοδο της Αναγέννησής (της)

Blog

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 230 στελεχών από τον τομέα του project management ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο Project Management της Boussias Events. Η 19η διοργάνωση του συνεδρίου που έγινε θεσμός, έφερε κοντά κορυφαίους επαγγελματίες και ειδικούς από όλο τον κόσμο για να εξερευνήσουν τον μετασχηματιστικό ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στη διοίκηση έργων κάθε είδους και κλίμακας. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του PMI Greece, ενώ συμμετείχαν φέτος και εκπρόσωποι από το PMI UK. Το PMI Greece Chapter εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Ζαννίνα Αναγνωστοπούλου και το PMI UK ο Αντιπρόεδρος κ. Merv Wyeth. To PMI Greece Chapter διέθεσε με κλήρωση μια συνδρομή στο pmi.org και πρόσβαση στο εργαλείο Infinity, ενώ μοίρασε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Το διήμερο συνέδριο περιλάμβανε παρουσιάσεις ομιλητών από την Ελλάδα και τον κόσμο, διαδραστικά session και Masterclasses με παραδείγματα και εφαρμογές, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στη διοίκηση έργων με τη χρήση AI.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist, Institute for Futures & Foresight Research (IFFR DAO) ανέλυσε πώς η τεχνητή νοημοσύνη επαναστατεί στη διοίκηση έργων μέσω αυτοματοποίησης διαδικασιών, βελτίωσης των προγνωστικών αναλύσεων και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων με την AI. Τόνισε την ανάγκη για προσαρμοστικές μεθοδολογίες ώστε να συμβαδίσουμε με τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Paul Boudreau PM Professor στο Algonquin College και συγγραφέας εξέτασε τις δυνατότητες της AI στη βελτίωση της απόδοσης έργων μέσω της μηχανικής μάθησης και της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, αντιμετωπίζοντας κοινές παρανοήσεις και ηθικά ζητήματα. Ο Kristian Bainey, συγγραφέας και πιστοποιημένος PMP, παρουσίασε τις δυνατότητες του ChatGPT ως πολύτιμου εργαλείου για την τεκμηρίωση έργων, τη λήψη αποφάσεων και τη διαχείριση κινδύνων. Μοιράστηκε πρακτικές συμβουλές για την ενσωμάτωση της AI με τις παραδοσιακές μεθόδους διαχείρισης έργων. Ακολούθησε panel συζήτησης με συμμετέχοντες τους: Πάνος Χατζηπάνος (World Bank Group), Δημήτρης Κίτσιος (LAMDA Development), Δημήτρης Αγαγιώτης (Microsoft Greece), Lavinia Descultu (PMI UK), Ivan Moreira (Senior Program & Project Manager) και Σέργιος Λαμνίδης (Δικηγόρος). Οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις παγκόσμιες τάσεις, τους προβληματισμούς και τις εφαρμογές της AI στη διαχείριση έργων.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου που ήταν αφιερωμένη σε Masterclasses η Ντίνα Τάσιου Partner Success Manager στο PMI παρουσίασε τις δράσεις του PMI στην εξέλιξη της διαχείρισης έργων με προηγμένα μαθήματα, πιστοποιήσεις και ευκαιρίες συνεχούς μάθησης

που εξοπλίζουν και δίνουν τη δυνατότητα σε εκατομμύρια επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους GenAI για να προσφέρουν αξία και καλύτερα αποτελέσματα.

Οι Δημοσθένης Σπυρίδης, Web 3.0 Marketing Strategist στην THEFUTURECATS, και Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist, Institute for Futures & Foresight Research (IFFR DAO) στο πρώτο Masterclass εμβάθυναν στις πρακτικές εφαρμογές της AI, τις ηθικές προκλήσεις και το μέλλον της AI στη διαχείριση έργων.

Ο Paul Boudreau PM Professor στο Algonquin College και συγγραφέας, παρουσίασε στο Masterclass τις δυνατότητες πρόβλεψης και ταξινόμησης της AI, αναλύοντας τις απαιτήσεις δεδομένων και τα οφέλη των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων Large Language Models (LLMs) στην παραγωγικότητα των έργων.

Ο Kristian Bainey, συγγραφέας και πιστοποιημένος PMP, ανέδειξε στρατηγικές για τη διαχείριση κύκλου ζωής AI έργων, τη διαχείριση δεδομένων και την ανάπτυξη ταλέντων, υποστηριζόμενες από μελέτες διαφορετικών περιπτώσεων.

Τέλος ο Βασίλης Αντωνάς, Ιδρυτής της IMPACT Premium Consulting Services, επικεντρώθηκε στις ανθρώπινες πτυχές της διοίκησης έργων, δίνοντας έμφαση στην αντίληψη, την επιρροή και την ανθεκτικότητα.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τα συμπεράσματα που παρουσίασε ο Γιώργος Διακονικολάου, Managing Director στην Project Management Coach, που υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς μάθησης και της προσαρμοστικότητας στην εποχή της AI στη διοίκηση έργων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 19ο Συνέδριο Project Management και τα επερχόμενα γεγονότα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Boussias Events και του συνεδρίου Project Management Conference.

Επικοινωνία: Boussias Events Email: info@boussias.com Τηλέφωνο: +30 210 948 0000

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία