<< Back

Chapter newsletter October 2023

Blog

Αγαπητά Μέλη,

 

Μετά από μία γεμάτη σοβαρές προκλήσεις και ιδιαίτερες δυσκολίες καλοκαιρινή περίοδο, επανερχόμαστε με το τριμηναίο newsletter του Παραρτήματος, στο οποίο έχουμε συμπεριλάβει μία επισκόπηση των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και μία ενημέρωση για αυτά που έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες.  

 

Για όλα αυτά που πετύχαμε μαζί καθώς και την ιδιαίτερα αυξημένη συλλογική συμμετοχή σας στις δράσεις του Παραρτήματος θα ήθελα ιδιαίτερα να σας ευχαριστήσω και να σας καλέσω να συμμετέχετε και στις εθελοντικές ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν όσον αφορά στην οργάνωση της υλοποίησής τους και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμά. Στο σημείο αυτό ιδιαίτερα ευχαριστώ και τους αρμόδιους Αντιπροέδρους του ΔΣ που καθοδηγούν τις εθελοντικές ομάδες και αφιερώνουν όλο και περισσότερο χρόνο στην ενδυνάμωση της πορείας και λειτουργίας του Παραρτήματος. 

 

Η υποψηφιότητα του PMI Greece Chapter τον προηγούμενο Ιούνιο ως Chapter of the Year για το 2023, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι η πορεία μας αναγνωρίζεται και από την οικογένεια του PMI και είμαστε σίγουροι ότι και αυτή η χρονιά θα κλείσει με ιδιαίτερες επιτυχίες σε όλους τους τομείς δράσης του Παραρτήματος, κυρίως όσον αφορά την προώθηση του πρωταγωνιστικού ρόλου των Project Manager στους κλάδους της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας  

 

Για την ενημέρωσή σας σχετικά με τα δρώμενα του επόμενου διαστήματος, έχουμε ήδη στείλει πρόσκληση συμμετοχής σας στη νέα δράση του Παραρτήματος: τον πρώτο κύκλο επιμόρφωσης μέσω της διοργάνωσης εβδομαδιαίων workshops από τους 3 Authorized Training Partners (ATPs) του PMI (Γ. Βιθυνό, Θ. Γιώτη και Γ. Κυριακίδη). Συνεχίζουμε με νέες συνεργασίες και συμμετοχές μας σε ημερίδες επαγγελματικής επιμόρφωσης και ειδικές βραβεύσεις καταξιωμένων επαγγελματικών φορέων και θεσμών, σχεδιάζοντας δράσεις για τους φοιτητές και διοργανώνοντας τις μηνιαίες συναντήσεις για τα Μέλη, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την δικτύωση μέσα στο Chapter και να τα λέμε από κοντά φέτος.

  

Kαλό φθινόπωρο σε όλες και όλους, 

Eκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,  


Ζαννίνα Αναγνωστοπούλου 
Πρόεδρος του Δ.Σ. του PMI Greece Chapter 

  10154257_10202360702844392_3308146164407249450_n12.jpg

   

 

 

Πρόσφατες δράσεις και τα νέα μας με μια ματιά:

 

2o Φοιτητικό Συνέδριο 

2ofoititikosunedrio.png

Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας με τον Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Παράρτημά μας συμμετείχε με Τιμητική Υποστήριξη στο 2ο Φοιτητικό Συνέδριο στις 08/06/2023. Οι εθελοντές μας, Δήμητρα Τσόλκα και Αχιλλέας Λαζάρου, οργάνωσαν στα πλαίσια των business games την ανάθεση ενός εικονικού έργου, όπου ομάδες φοιτητών διαγωνίστηκαν και είχαν την ευκαιρία με αυτόν τον διασκεδαστικό τρόπο να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές του project management. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

 

  Αλλαγές στη σύσταση του Δ.Σ. του PMI Greece Chapter

Με την παραίτηση της Κωνσταντίνας Μαλτέζου, Γενικής Γραμματέως του Παραρτήματος από το 2020, τη θέση ανέλαβε ο Νικόλαος Βαλατσός, αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ.

Αντίστοιχα, μετά από παραίτηση της Αντιπροέδρου και Υπεύθυνης για τα Μέλη, Στέλλας Ιωαννίδου, τη θέση ανέλαβε η Νανά Κάρκαλου.

IMG_3305.jpgPMI-Gr-BoD-Elections-2023---N.-Karkalou.jpg

 

 

  Diversity in Project Management: Impacts to Business Outcomes 

diversity.jpeg

Στις Ιουνίου 2023, το Παράρτημά μας συμμετείχε στην εκδήλωση σύμπραξης του ChapterXchange με θέμα Diversity in Project Management: Impacts to Business Outcomes, με κεντρικό ομιλητή τον Pablo Liedo, καθώς και τους Maureen Mbithi Ochang, Aurio De la Cruz Salazar, Madeline Hogarth, Julie Junio de Castor και Δήμητρα Τσόλκα.

Στην εκδήλωση εκφράστηκαν απόψεις για τη διαφορετικότητα στις ομάδες εργασίας, όχι μόνο λόγω φύλου, αλλά και σε διαφορετικές προσωπικότητες, φυλές, ηλικίες, κουλτούρες, θρησκείες, κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, κ.ά. και κατά πόσο από αυτό το φαινόμενο μπορεί να προκύψει απρόσμενη αξία στα Έργα ή να δημιουργηθεί απλά χάος.

 

 Things about project planning that ALL of the books have got wrong

Την 1η Ιουνίου 2023, το PMI Greece Chapter φιλοξένησε τον Chris Croft, Writer and Keynote Speaker σε Project Management, Time Management, Negotiation Skills, που μοιράστηκε μαζί μας το θέμα: Two things about project planning that ALL of the books have got wrong.

Σύμφωνα με τον Croft και μέσα από τα παραδείγματα που μοιράστηκε, προσπάθησε να αποδείξει πως τόσο η εκτίμηση χρόνου με PERT αλλά και ο δείκτης SPI δεν δίνουν τα σωστά αποτελέσματα σε όλες τις περιπτώσεις.

chriscroft.jpeg

 

 

Τιμητική Υποστήριξη στο DevOps Conference 2023: Accelarating adoption velocity 

devops.png

Την Τρίτη 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το DevOps Conference στο OTEAcademy, στο οποίο το PMI Greece Chapter παρείχε Τιμητική Υποστήριξη. 

Οι εθελοντές της ομάδας επικοινωνίας, Χριστίνα Τόλια και Γιάννης Αλεξίου, βρίσκονταν στο booth του Παραρτήματος για να ενημερώνουν τους σύνεδρους για τις δράσεις και το έργο του PMI Greece Chapter, αλλά και να μοιράζουν αναμνηστικά δώρα.

 

 

IT project & Service management using methodologies, frameworks, and best practices of ISACA, ITSMF, and PMI: the Practitioner's view 

Στις 8 Ιουνίου 2023 στηνHellenic American Union πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο "IT Project & Service management using methodologies, frameworks and best practices of ISACA, και PMI: the Practitioner’s view”, μια συνδιοργάνωση τουISACA Athens Chapter, τουitSMF Hellasκαι του PMI Greece Chapter.

Μίλησαν οιZannina Anagnostopoulou, BSc Mathematics, MBA, PMP®, Nikos Drakos, George PapouliasκαιKonstantinos Christodoulakis.

1686836003154-(1).jpg

 

 

Παρουσίαση των δράσεων του PMI Greece Chapter και των πιστοποιήσεων του ΡΜΙ

athensmba.png

Στις 9 Ιουλίου και μετά από πρόσκληση του καθηγητή και μέλους, Κωνσταντίνου Κηρυττόπουλου, ομάδα εθελοντών μας με συντονιστή τον Ηλία Ανδρίτσο, Υπεύθυνο Αντιπρόεδρο για την Εκπαίδευση, παρουσίασε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (AthensMBA & MBA AUEB) την ιστορία του ΡΜΙ και τις δράσεις του παραρτήματος.

Ακολούθησε αναφορά σε βασικές αρχές του Project Management και σύντομη παρουσίαση των προσφερόμενων πιστοποιήσεων από το PMI. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση στην οποία τονίστηκε ο μεγάλος βαθμός ωριμότητας των μεταπτυχιακών σπουδαστών για τη λήψη  μιας πιστοποιήσης. Τονίστηκαν, επίσης, τα οφέλη της προσπάθειας αυτής, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ανέλιξη των υποψηφίων.

 

 

 

Συνάντηση εθελοντών 

Και φέτος η ετήσια συνάντηση των εθελοντών είχε θέα προς τον Παρθενώνα.

Στη ζεστή βραδιά της 20ης Ιουλίου, οι εθελοντές μας, με σύμμαχο βεντάλιες και καλή διάθεση, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν ειδήσεις για τις επαγγελματικές ανελίξεις πολλών μελών, αλλά και ιδέες για επόμενες εθελοντικές δράσεις.

1689949197949-(1).jpeg

 

 

Project Manager as E(I)ntre(a)preneur

xchange.png

Στις 21 Ιουλίου 2023, το Παράρτημά μας συμμετείχε στην εκδήλωση σύμπραξης του ChapterXchange με θέμα Project Manager as E(I)ntre(a)preneur,  με κεντρικό ομιλητή τον Galen Townson, καθώς και τους Przemek Kotecki, Joao Carlos Boyadjia, Ravi Kaushal Prasad, Keith Katyora, Manuel Ancizu και Prasanna Lohar.


Στην εκδήλωση, εκφράστηκαν απόψεις για την Επιχειρηματικότητα και πώς αυτή ασκείται από τους Project Managers, ειδικά σε μεγάλους Οργανισμούς. Η δημιουργία μιας τέτοιας κουλτούρας είναι σημαντική στην επίτευξη των στόχων και κατ’ επέκταση της επιτυχίας, ενισχύοντας την Καινοτομία. 

 

 

 Connect to PMI Global and PM business products  

Στις 6 Ιουλίου 2023, το PMI Greece Chapter είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την Dina Tasiou, η οποία ήταν από τα πρώτα μέλη του Παραρτήματος, και τώρα διαπρέπει ως Senior Leader σε προγράμματα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στο PMI στην Αμερική.

Με θέμα διάλεξης Connect to PMI Global and PM business products, μας ανέλυσε τα οφέλη που έχουμε ως μέλη της Παγκόσμιας Κοινότητας του PMI και τα προϊόντα bonus στα οποία έχουμε πρόσβαση.  

dinatasiou.jpeg

 

  

  Generative AI: Can it Disrupt Project Management? 

1690987346653.jpeg

Στις 8 Αυγούστου 2023, το Παράρτημά μας συμμετείχε στην εκδήλωση σύμπραξης του ChapterXchange με θέμα Generative AI: Can it disrupt Project Management, με κεντρικό ομιλητή τον Tom Bloemers, καθώς και τους Dr. Degrando Dipiko, Anjana Wijegunasinghe, Richard Woodham, Tao Chun Liu και Eduardo Bazo.

Στην εκδήλωση, εκφράστηκαν απόψεις για τη χρήση της τεχνολογίας της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative AI) στη Διοίκηση Έργων, με κεντρική ιδέα ότι οι Progect Managers που θα ενστερνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη θα αντικαταστήσουν αυτούς που δεν θα το κάνουν.

Υποστήριξαν ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε να ωριμάσει η Τεχνητή Νοημοσύνη για την ενστερνιστούμε και ότι οι Project Managers είναι οι πλέον καταλληλότεροι για να διαχειριστούν αυτήν την αλλαγή (PMs are not IT experts, but experts in Change).

 

 

 

Podcast: Καινοτομία και Νέα Επιχειρηματικότητα 

Στις 3 Αυγούστου 2023, βγήκε στον αέρα το πρώτο επεισόδιο με θέμα Καινοτομία και Νέα Επιχειρηματικότητα με τον Βασίλη Νικολόπουλο.

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την Καινοτομία, τη Επιχειρηματικότητα και το ρόλο της έρευνας στην δημιουργία νέων ιδεών.  

Ακούστε το στο Spotify.

spotify.png

 

 

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία