<< Back

Πλεονεκτήματα του εθελοντισμού με το PMI και γιατί να τον επιλέξετε!

Blog

Ο εθελοντισμός με το PMI προσφέρει στα Μέλη μια μοναδική ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Το ίδιο το PMI όπως και τα τοπικά του Παραρτήματα σε όλο τον κόσμο ευδοκιμούν χάρη στην αφοσίωση και το πάθος των εθελοντών τους, οι οποίοι συνεισφέρουν το χρόνο και την τεχνογνωσία τους για την προώθηση του επαγγέλματος της Διοίκησης Έργων και την υποστήριξη των Μελών.

 


Επαγγελματική ανάπτυξη και δικτύωση

Ο εθελοντισμός με το PMI παρέχει απαράμιλλες ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη και δικτύωση όπως:

✓Ενίσχυση βασικών δεξιοτήτων (“power skills”) Διοίκησης Έργων καθώς η οργάνωση και η υποστήριξη διάφορων εκδηλώσεων και ομαδικών δραστηριοτήτων παρέχουν ανεκτίμητη πρακτική εμπειρία και ευκαιρίες ηγεσίας μέσω των αναγκών για στρατηγική σκέψη και λήψη αποφάσεων.

✓Συνεχιζόμενη εκπαίδευση (“hard skills”) μέσω της παραγωγής νέου υλικού σχετικού με το αντικείμενο της Διοίκησης Έργων, της τεχνικής υποστήριξης δράσεων του Παραρτήματος αλλά και της πρόσβασης σε πόρους με μειωμένο κόστος ή ακόμη και δωρεάν που εξασφαλίζουν την επαφή με τις εξελίξεις, τις τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου αλλά και τη διατήρηση Πιστοποιήσεων (PDUs).

✓Ουσιαστική γνωριμία και σύνδεση με άλλους Συναδέλφους εντός των Παραρτημάτων που αποτελούν κέντρα αναφοράς για τους επαγγελματίες της Διοίκησης Έργων, τους ειδικούς του κλάδου και πιθανούς μέντορες ή/και εργοδότες. Αυτές οι συνδέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες εργασίας, συνεργασίες, μάθησης αλλά και δια βίου φιλίες.

Ο εθελοντισμός με το PMI μπορεί να οδηγήσει σε εξέλιξη σταδιοδρομίας ενισχύοντας τις γνώσεις και την εμπειρία, παρέχοντας επαγγελματική αναγνώριση και τονίζοντας την αφοσίωση και την επαγγελματική εξειδίκευση των εθελοντών τόσο εντός όσο κι εκτός των ορίων της εργασίας τους.


Προσωπική ανάπτυξη και εκπλήρωση

Πέρα από τα επαγγελματικά οφέλη ο εθελοντισμός γενικά αλλά και ειδικότερα μέσα από τις Ομάδες του PMI συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη και ολοκλήρωση παρέχοντας:

✓Αίσθηση σκοπού, μέσω της ευκαιρίας για προσωπική συνεισφορά σε έναν σκοπό που εμπνέει όλους μας κι έχει επιλεγεί από τα Μέλη σαν βασική επαγγελματική ενασχόληση, προσφέροντας έτσι, πέρα από την επαγγελματική, προσωπική εκπλήρωση και ικανοποίηση.

✓Ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής προσφέροντας ένα διάλειμμα από την επαγγελματική καθημερινότητα ταυτόχρονα με την ευκαιρία επιδίωξης ενός ουσιαστικού και πιο μακροπρόθεσμου σκοπού. Επιπλέον, η καλλιέργεια ιδιοτήτων όπως η επικοινωνία, η ενσυναίσθηση και η επίλυση προβλημάτων δεν είναι πολύτιμη μόνο στην επαγγελματική ζωή αλλά ενισχύει και τις διαπροσωπικές σχέσεις και κατ’ επέκταση, τη συνολική ευημερία του ατόμου.

✓Ικανοποίηση από την εθελοντική δέσμευση και τη δημιουργία προσωπικής επίπτωσης σε μία τοπική κοινότητα με ευρύτερο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία μέσω εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και υποστήριξης της που αναγνωρίζεται, διακρίνεται και βραβεύεται από την ίδια την κοινωνία όπως αυτή εκφράζεται μέσα από άλλες κοινότητες, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Επαγγελματικούς Φορείς.
Μία από τις πιο ικανοποιητικές πτυχές του εθελοντισμού είναι η ευκαιρία για ουσιαστική διαφορά στους ανθρώπους γύρω μας μέσω γνώσεων, πρωτοβουλιών και, τελικά, της συμβολής σε ένα καλύτερο μέλλον και τη συνολική πρόοδο.

Συνοψίζοντας, ο εθελοντισμός με το PMI προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων, από την επαγγελματική εξέλιξη και τη δικτύωση έως την προσωπική ανάπτυξη και ολοκλήρωση. Παρέχει ευκαιρίες για εξέλιξη σταδιοδρομίας, αναγνώριση και την ευκαιρία για θετικό αντίκτυπο στο επάγγελμα και την κοινότητα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε και εσείς να ενταχθείτε στις δεκάδες των εθελοντών με το Παράρτημά μας, επισκεφτείτε τη σελίδα εθελοντισμού ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή social media!

 

Δείτε την εμπειρία της εθελόντριας Μαρία Ντομάζη:

Αναζήτηση

Δείτε τα αρχεία