Το PMI-ECC (European Chapter Collaboration) είναι μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην παροχή αξίας και υπηρεσιών σε όλα τα μέλη των Ευρωπαϊκών Chapters.

 

To PMI Greece Chapter είναι από τα ιδρυτικά μέλη του PMI-ECC και υποστηρίζει θερμά τον θεσμό.

Μετά από χρόνια φιλικής συνύπαρξης, τα ηγετικά μέλη των παραρτημάτων ανά την Ευρώπη συνειδητοποίησαν ότι εργαζόντουσαν σε παρόμοια έργα ξεχωριστά, ενώ θα υπήρχε μεγαλύτερο όφελος από μια ενωτική προσέγγιση. Το ECC επιτρέπει στα παραρτήματα του PMI της Ευρώπης να συνδέονται μεταξύ τους και να μοιράζονται δραστηριότητες, εκδηλώσεις και υπηρεσίες.

 

ECC Passport

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στα μέλη ενός Ευρωπαϊκού Chapter να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις άλλων Chapters κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στο εξωτερικό. Πρόσφατα αυτό το προνόμιο επεκτάθηκε και σε online εκδηλώσεις, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν όσα μέλη ενδιαφέρονται από άλλες χώρες. Οι δωρεάν εκδηλώσεις των Chapter παραμένουν δωρεάν και όσες είναι επί πληρωμή, το κόστος είναι το ίδιο για τα μέλη όλων των Chapter που συμμετέχουν στο ECC Passport.

Δείτε τα Chapter που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

 

Agile Across Europe

Η Agile μεθοδολογία αναφέρεται όλο και συχνότερα ως τρόπος ταχύτερης επίτευξης αποτελεσμάτων και έτσι πολλές επιχειρήσεις ήδη εφαρμόζουν ευέλικτες πρακτικές. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό όμως είναι το πόσο επιτυχημένες είναι οι απόπειρες ενσωμάτωσης αυτών των πρακτικών ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα στην Ευρώπη. Ο σκοπός του Agile Across Europe είναι να δημιουργήσει μια κοινή πρωτοβουλία για τα Ευρωπαϊκά Chapter και να ερευνήσει τον βαθμό που οι Agile μεθοδολογίες ενοποιούνται με τις δραστηριότητες οργανισμών στην Ευρώπη ανά διετία. 

 

Το ECC περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες που προωθούν την συνεργασία των εθελοντικών ομάδων σε διάφορα θέματα, όπως τα Speaker Bureau, Mentoring Umbrella, Corporate Ambassador και GAAP.